Dunakeszi összes képviselője aláírta az Együttműködési Nyilatkozatot

2015-02-13

Ünnepi képviselő-testületi ülés keretében került sor az Együttműködési Nyilatkozat aláírására. A képviselő-testület minden tagja - pártállástól függetlenül - kinyilvánította, hogy a pártpolitikai érdekek helyett, Dunakeszi Város fejlődése érdekében kíván dolgozni, és elfogadja az együttműködésben foglalt célokat - írja Dióssi Csaba polgármester facebook-oldalán.

A 2010 előtti időszakot a politikai megosztottság, a pártpolitikai széthúzások jellemezték, amelyek sokszor akadályozták a város fejlődését. "Amikor 2010-ben a város polgármestere lettem, Erdész Zoltán alpolgármesterrel közösen legfontosabb célnak tűztük ki, hogy az addigi csatározások helyett egy pártpolitika felett álló összefogást hívjunk életre." - ez már a település honlapján olvasható.

A tájékoztató szerint a 2010-2014 közötti együttműködés eredményeként egy addig soha nem látott, dinamikus fejlődés kezdődött meg Dunakeszin. Dióssi Csaba polgármester már 2014. október 22-ei alakuló testületi ülésen kifejezte azon szándékát, hogy továbbra is a város érdekeit szolgáló összefogás mentén kívánja folytatni a megkezdett munkát, ezért Erdész Zoltán alpolgármesterrel közösen összeállították azokat a célkitűzéseket, amelyek meghatározzák a 2014-2019-ig tartó időszak városüzemeltetési célkitűzéseit. Az országban talán egyedüli módon az együttműködéshez ismét valamennyi képviselő csatlakozott - adja hírül a városi honlap.

Amennyiben a képviselő-testületnek sikerül ennek szellemében végezni munkáját, akkor minden adott ahhoz, hogy Dunakeszi hosszú távon is sikeres legyen - olvasható Dióssi Csaba bejegyzésének zárásaként a legnagyobb közösségi portálon.

Jobbik: "az együttműködési nyilatkozatban foglalt városfejlesztési célokat támogatjuk"

"A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete elnökségének döntése értelmében Nyíri Márton önkormányzati képviselő támogatólag aláírta a városvezetés által a Jobbik részére megküldött, Dunakeszi 2014-től 2019-ig tartó városüzemeltetési és városfejlesztési elképzeléseiről szóló írásos tervezetet. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik az írásban javasolt játszótér- és orvosi rendelő felújításokat, járdaépítéseket, útfelújításokat, a buszmegállók és a térfigyelő kamerák telepítését elvben, a lakossági jelzések figyelembevételével támogatni fogja. Sem többet, sem kevesebbet" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott rövid közleményében Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke.

A közleményhez csatolva továbbították a városvezetés által a Jobbik részére megküldött, Dunakeszi 2014-től 2019-ig tartó városüzemeltetési és városfejlesztési elképzeléseinek tervezetét is, melyet az írás végén található dokumentum megnyitásával olvasóink is megtekinthetnek.

Dunakeszi-Online

Fénykép: Radnóti Henrik ellenzéki képviselő írja alá a dokumentumot

További képek találhatók a képgalériában ide kattintva.

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás