A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub az élen

2013-01-11

Az NB II Nyugati csoportjának tabelláját a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub vezeti, valamint MLSZ által kiadott hivatalos góllövőlistáján az első négy helyet Kinizsi-játékos tudhatja magáénak. Hatalmas eredménynek számít ebben a sportágban főleg, hogy a helyi futsalcsapat nem rendelkezik egyes vetélytársaihoz hasonlítható nagy múlttal.

Akik még nem találkoztak a futsallal, azoknak röviden összefoglaljuk, hogy mit érdemes a játékról tudni. A futsal a nagypályás labdarúgás hivatalos, teremben játszott változata. Két csapat játssza, mindkettőben négy mezőnyjátékos és egy kapus van. Cserék száma legfeljebb hét. A játék során bármennyiszer lehet cserélni, de csak a kijelölt cserezónában. A játéktér méretei megegyezik a kézilabda játékterével. A labda 4-es méretű, melyet szivacsréteg borít. A játékidő kétszer 20 perc, ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra.

Az előző idényben nyújtott bravúros teljesítmény után a Dunakeszi Kinizsi Futsal tovább erősítette saját statisztikáját. Mivel akkor a másodosztály második helyén végeztek, osztályozóra kényszerültek az első osztályban gyengén szereplő Rubeola FC ellen. Az elszenvedett vereség után idén is az NB II-ben kezdték a szezont.

Jelenleg a csoport első helyén szerepel a klub, 34 ponttal. Maguknak tudhatják legtöbbször győzedelmeskedő csapat címét 11 győzelemmel, valamint a legkevesebbet vereséggel is ők rendelkeznek, szám szerint 1-el.

A kinizsi nevéhez fűződik továbbá a legtöbb rúgott gól (134-szer voltak volt eredményesek, szemben a Fradi 117 góljával), az egy meccsen szerzett legtöbb gól (34-szer találtak a Dream Team SE hálójába), valamint az is sokat nyom a latban, hogy még nem kaptak ki idegenben.

Ezt a kiváló eredmény több nagyszerű futsalista érte el kiemelkedő tehetséggel és eddig megszerzett tapasztalatukkal.

Róluk sem szabad megfeledkezni, ezért íme néhány eredmény és statisztika a játékosokról.

Az élen Kun Gábor szerepel 33 találattal, aki az előző idényben gólkirály lett a csoportban. Őt követi a nagypályát is megjárt 32-szeres válogatott Horváth Ferenc 32 góllal. A harmadik helyen Safar Iuliu Tony áll 27 hálóba helyezett találattal (melyből egy joggal érdemelte ki az év gólja megnevezést). Temesi Norbert a negyedik 24 góllal.

A számok azt mutatják, hogy a játékosok is jóval több pontot szereztek idén, mint az előző idény hasonló szakaszában. A kapuban a nagy tapasztalattal rendelkező Tóth Gyula hárítja az ellenfelek lövéseit,aki a kapusok versenyében szintén az élbolyhoz tartozik.

Körülbelül az idény felénél járnak, de amennyiben így folytatják a végjátékig, maguknak tudhatják majd az első helyet.

Következő hazai meccsre a Hegyvidék SE ellen, szokás szerint a Radnóti Miklós Gimnáziumban, a mai nap, 20 óra 30 perckor kerül sor.

További sikeres futsalt!

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás