Döntöttek: Dunakeszin bezárják az óvodákat és a bölcsődéket, ügyeletet tartanak

2020-03-14

Dunakeszi Önkormányzata az iskolabezárásról szóló kormányzati döntést követően úgy határozott, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákat és bölcsődéket visszavonásig zárva tartja - jelentette be Dióssi Csaba polgármester néhány perce közzétett facebook-bejegyzésében. Az iskolák bezárásnak tegnapi bejelentését követően egy ellenzéki képviselő már reggel erre kérte a város vezetését.

Magyarország Kormánya a lakosság egészségének és életének védelme érdekében úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt digitális tanrendben működteti az iskolákat. Dunakeszi Város Önkormányzata ezzel a döntéssel párhuzamosan az önkormányzati fenntartású bölcsődéket és óvodákat visszavonásig zárva tartja

- írja bejegyzésében Dióssi Csaba, aki hozzáteszi: az Önkormányzat az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet szervez.

Kérjük csak elkerülhetetlen esetben, kizárólag légúti megbetegedésre utaló tünetek nélkül vegyék igénybe az ügyeletet, amennyiben az elmúlt 14 napban nem járt a gyermek vagy közeli hozzátartozója külföldön. Az ügyeletet igénybe nem vevők, szükség esetén az előre befizetett ebédet a hétfői napon magukkal hozott éthordóval elvihetik. A keddi naptól az ebéd előző nap 9 óráig lemondható

- olvasható a bejegyzésben.

Reggel kérte először egy ellenzéki képviselő

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Zoltán Péter Pest megyei és dunakeszi képviselő reggel levélben kérte Dunakeszi és Fót polgármestereit, hogy az iskolák bezárásának elrendeléséhez hasonlóan az önkormányzatok haladéktalanul intézkedjenek a települések óvodáinak és bölcsődéinek bezárása érdekében.

Beszámolója szerint ezt az indokolta, hogy a tegnapi, az iskolabezárásokról szóló miniszterelnöki bejelentést követően több megkeresés érdekezett hozzá a lakosságtól, melyben az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék sorsáról érdeklődtek szülők, nagyszülők, de a bejegyzés szerint intézményi dolgozók is.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás