Dióssi az MSZP segítségével megszavazta magának, a Jobbik nem támogatta a hétmilliós jutalmat

2015-12-16

Mint korábban több cikkünkben beszámoltunk róla, Dunakeszi polgármestere és alpolgármestere részére közel hétmilliós jutalmat szavazott meg a képviselő-testület kormánypárti többsége a város pénzéből a múlt csütörtöki testületi ülésen. A hathavi juttatásnak megfelelő összeget a baloldal egy része is támogatta, hiszen a képviselő-testület szocialista tagja, Ábri Ferenc igennel voksolt a kormánypárti városvezetők év végi plusz juttatására. Nyíri Márton jobbikos képviselő és a Fejlődő Városért Frakció nem támogatta a Fidesz-KDNP előterjesztését. A javaslat 2015 végén a 2014-es jutalmakra vonatkozott, így 2015-re újabb hathavi, milliós jutalom jöhet Dióssi Csaba és Erdész Zoltán részére.

Napirenden szerepelt még más előterjesztések mellett az építményadó csökkentéséről, a téli szünet néhány napjában a gyermekétkeztetés megszervezéséről és a focipályák, kézilabdapályák építésére vonatkozó, a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesület számára milliós TAO-önrész elvi biztosításról szóló javaslat is. Előbbi kettőt elutasította, utóbbit támogatta a képviselő-testület többsége.

Múlt szombaton egy magánszemély arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy múlt csütörtökön (azonnal a testületi ülést követően) a témában megjelent cikkünk olvasása után közérdekű adatigényléssel fordult a Polgármesteri Hivatalhoz, hogy kikérje a TAO-önrész elvi biztosításával, a téli gyermekétkeztetés elutasításával és a városvezetők milliós jutalmával kapcsolatos a képviselők által leadott név szerinti szavazati adatokat. A közérdekű adatigénylésre a Polgármesteri Hivatalnak 15 napon belül kell válaszolni. Olvasónk nem jelezte, hogy ennyivel a határidő előtt megkapta volna a választ, a Dunakeszi-Hírhatár helyi hírportál ugyanakkor már a mai napon kézhez kapta és honlapján közzétette legalább a polgármesteri, illetve az alpolgármesteri jutalom tárgyában tartott szavazás eredményéről szóló név szerinti tájékoztatót.

A szavazati adatok szerint a milliós jutalmat a Jobbik és a Fejlődő Városért Frakció nem támogatta, a Fidesz-KDNP és az MSZP képviselője azonban megszavazta. A független Hircz Tamás - bár jelen volt - kikapcsolta szavazógépét. Az érintettek közül Erdész Zoltán saját jutalmára tartózkodott, Dióssi Csaba viszont megszavazta azt magának.

A eredeti szavazati adatokat tartalmazó dokumentumokat az alábbiakban tesszük közzé. (A cikk a képek után folytatódik, a képek kattintással nagyíthatók. A szavazati adatokat először a polgármesteri, majd az alpolgármesteri jutalom tekintetében szavazásonként külön-külön, egy képre szerkesztve közöljük.)

A két javaslatra a Fidesz-frakció egésze és az MSZP-s Ábri Ferenc is igennel szavazott.

A Jobbik képviselője tartózkodott, a Fejlődő Városért Frakció nemmel szavazott, ezzel a két ellenzéki párt nem támogatta az előterjesztést. (Az önkormányzati törvény szerint a javaslat elfogadásához a jelenlévő képviselők többségének "igen" szavazata szükséges.)

Hircz Tamás független képviselő egyik jutalomra sem szavazott, bár jelen volt a testületi ülésen, szavazógépét kikapcsolta a szavazás során.

A TAO-önrészről és a gyermekétkeztetés téli biztosításának elutasításáról szóló szavazások név szerinti adatait, azok megérkezése után szerkesztőségünk természetesen közzéteszi.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás