Diákok kézbesítették az idei polgármesteri beszámolót

2013-12-21

Diákok kézbesítették az idei, "Biztonság és fejlődés" címet viselő polgármesteri beszámolót és a jelenlegi ciklusban megvalósult, illetve a jövőben tervezett beruházásokat bemutató naptárat a Dunakeszin élőknek. A polgármesteri beszámoló készítése a jelenlegi önkormányzati ciklusban vált szokássá, az idei év immár a harmadik, amikor a beszámolót év vége felé megkapja a lakosság. Ezúttal azonban a 65 év feletti lakosok a beszámolón és a naptáron túl további ajándékokat is kaptak, a csomagok kihordására pedig Dióssi Csaba polgármester a Radnóti Miklós Gimnázium diákjait kérte fel. A Dunakeszi Hírhatár megkeresésére Varga Tibor, a gimnázium igazgatója elmondta, hogy az új közoktatási törvény szerint a 2016-ban érettségiző diákoknak a vizsga sikeres teljesítéséhez 50 óra közösségi szolgálatot is kell igazolniuk, így felkérte a 9-11. évfolyamos diákokat a csomagok kézbesítésére. A feladat a tanulók számára természetesen nem kötelező.

A jövő évi választásokhoz közeledve más szinteken is dübörög az önkormányzati propaganda. A településen található óriásplakátok közül több hirdetőberendezésen is Dióssi Csaba karácsonyi jókívánságai olvashatók, a Dunakeszi Polgár városi magazin decemberi számában pedig a több oldalon keresztül olvasható, sokak szerint egyoldalú sikerpropaganda között, fél oldalon tolmácsolja ugyancsak jókívánságait az Önkormányzat nevében Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán alpolgármester és Dr. Molnár György jegyző.

A lap is beszámol egyébként a 65 éven felülieknek kiosztott ajándékcsomagról és arról, hogy akihez nem juttatták el december 19-ig, az január 15-ig a Polgármesteri Hivatalban hivatali időben, személyazonosságának igazolása mellett, vagy írásos meghatalmazással veheti át azt.

A Dunakeszi Hírhatár közlése szerint közérdekű adatigényléssel fordultak a Polgármesteri Hivatalhoz annak kiderítésére, hogy a beszámolót, a naptárat, valamint a plakátkampányt milyen forrásból finanszírozták, és ki döntött róla. Rákérdeztek hogy milyen cégek készítették a kampányhoz szükséges anyagokat, azok mennyibe kerültek és a cégeket milyen eljárás útján választották ki. Érdeklődtek továbbá a 65 év feletti lakosoknak eljuttatott ajándékcsomag tartalmáról is.

A Polgármesteri Hivatalnak az adatigénylés benyújtásától számított tizenöt napon belül kell a válaszokat megküldeniük, amelyet ha az adatigénylés nagy terjedelmű, vagy nagyszámú adatra vonatkozik, egy alkalommal további tizenöt nappal meghosszabbíthatnak. E lehetőséggel a Hivatal az igénylés másnapján élt is, így a válaszokat január 18-a szombatig kell megküldeniük az adatigénylő részére, melyekről közzétételüket követően természetesen hírportálunk is beszámol.

Dunakeszi Hírhatár - Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Címkék