Benyújtotta a repülőtéri sportkomplexumra vonatkozó előterjesztését a fideszes Benkő Tamás

2016-03-29

Benyújtotta a képviselő-testületnek a repülőtérre tervezett sportkomplexumra vonatkozó, az ünnepi hétvégén nagy port kavaró javaslatát Benkő Tamás, az írásos előterjesztés ma reggel óta található meg a város honlapján a csütörtöki képviselő-testületi ülés képviselői előterjesztései között. Mint arról korábban beszámoltunk a fideszes képviselő 620 millió forintért építtetné meg a létesítményt a repülőtéren, ennek 30%-át, azaz mintegy 190 millió forintot kellene az önkormányzatnak hozzátennie a beruházáshoz. A képviselő írásos javaslatát szombaton reggel küldte meg az önkormányzati képviselőknek, akkor azonban még nem szerepelt a március 31-i képviselő-testületi ülés kiküldött előterjesztései között. A mai napra a dokumentum felkerült a város honlapjára a hivatalos előterjesztések közé.

A Fidesz-KDNP képviselőjének elképzelése szerint a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesülettel közös, a repülőtéren megvalósítandó beruházás egy multifunkcionális (testnevelési, sport-, kulturális, oktatási, közösségi és rekreációs) központot jelentene, 20x40 méteres fedett pályával, 200 fős lelátóval, szálláshelyekkel, irodákkal, szaunával, kondi- és fitneszteremmel, előadóteremmel, tanulószobákkal, gyerekeknek kis játszószobával, valamint a szabadidő kellemes eltöltését szolgáló egyéb (billiárd, darts, csocsó) helyiségekkel és szabadtéri futópályákkal, a későbbiekben pedig konferenciaterem és szálláshely kialakítására is sor kerülne az elképzelés alapján. Dunakeszi alsón bekötőutat építenének a Pálya utcáról, valamint buszmegálló is létesülne a repülőtér sarkában.

Felrobbant az internet

A javaslatot szombaton kora délután a Jobbik hozta nyilvánosságra honlapján. Ezt követően az ünnep ellenére is pillanatok alatt elterjedt az elképzelés, amely a repülőtér megvédéséért évekkel korábban a legnagyobb közösségi oldalon szerveződött csoportokban heves indulatokat váltott ki.

Nem támogatják

A Keszi Egyesület már szombaton jelezte, hogy nem támogatja az elképzelést. Mint írják, a repülőtér a város utolsó összefüggő zöld területe, amely védettséget élvez és a Pest Megyei Értéktárnak is a része. Közleményük szerint egyesületük elkötelezett az egészséges életmód mellett ám ezt nem természetkárosító giga beruházásokkal képzelik.

Véleményünk szerint ezt a 620 millió forintot fontosabb dolgokra is fordíthatjuk. Abban a városban ahol hónapokat kell várni egy-egy orvosi vizsgálatra, ahol a tüdőgondozó épülete egy közép-afrikai kisváros szintjén van, ahol egyetlen egy túlzsúfolt középiskola működik ott nem egy giga sportcsarnok építése az elsődleges, hanem az egészségügy és az oktatás rendbetétele

- írja az Egyesület a Dunakeszi-Hírhatáron megjelenő közleményében, hozzátéve: Dunakeszi alsó mellett számos olyan terület található, ahol természetkárosítás nélkül lehetne építkezni és nem értik, hogy Fidesz-KDNP miért jön elő állandóan olyan tervekkel, amik a repülőtér beépítését irányozzák elő.

Rónai Sándor, a DK választókerületi elnöke szombaton éjjel a facebookon közzétett közleményében csatlakozott a Keszi Egyesület közleményéhez, hozzátéve, hogy a repülőtér megóvása érdekében aláírásgyűjtésbe kezdek és arra kérte a lakosokat, hogy akik megőriznék a repülőteret aláírásgyűjtő íveink illetve online petíció aláírásával fejezhetik ki egyetértésüket a témával kapcsolatban.

A jobboldali ellenzék vizsgálja a javaslatot

Az ügyben az ellenzéki pártok közül a Jobbik nyilvánult meg elsőként, mint fentebb is említettük, ők hozták nyilvánosságra az előterjesztést szombat kora délután. Akkor azt írták, hogy a javaslatot megvizsgálják és tájékoztatni fogják a lakosságot.

Dunakeszi-Online

Fotó: Illyés Tibor, MTI

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás