Az önkormányzat által fizetett Dunakeszi Polgárt is elmarasztalták jogsértésért

2019-10-07

A dunakeszi önkormányzat által évi több mint tízmillió forintból finanszírozott Dunakeszi Polgár újságot is elmarasztalták, amiért közpénből indokolatlanul a Fidesz-KDNP jelöltjei mellett kampányolt az önkormányzati választás során. A Pest Megyei Területi Választási Bizottság döntése jogerős, az elsőfokú döntés ellen ráadásul nem is fellebbeztek.

A Pest Megyei Területi Választási Bizottságnak a Dunakeszi Polgár augusztusi és szeptemberi számait elmarasztaló szeptember végi döntéséről az októberi számból értesültünk, amelyben a választási bizottság határozatának megfelelően közzétette azt.

A határozatban a Területi Választási Bizottság kettő, a Fidesz jelöltjeinek támogatására felhívó cikkel összefüggésben megállapította, hogy "mivel a többi jelölt részére ilyen megnyilvánulást nem biztosított a lap, ezért a bizottság úgy ítélte meg, hogy ez a két cikk aránytalan előnyben részesítette az ott szereplő jelölteket, különös tekintettel arra, hogy a 8. lapszámban sem adott ilyen lehetőséget a többi jelölt részére."

Felhívja a bizottság a kiadó figyelmét, hogy amennyiben még a választások előtt megjelenik a következő lapszám, úgy kiemelt figyelemmel legyen a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség biztosítására

- zárja határozatának érdemi indokolását a Bizottság.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás