50 éves a Radnóti Miklós Gimnázium

2013-11-07

Idén 50 éves a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium. A félszáz éves évfordulóra az iskola a hagyományos Radnóti-napok rendezvénysorozattal emlékezik, mely a mai nappal kezdődött és november 9-én, szombaton este, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darab bemutatójával záródik. A három napban rengeteg program várja a gimnazistákat, a dolgozókat és az érdeklődőket.

Az események sorában elsőként a mai napon 8 órától "Szeretlek, Radnóti!" címmel játékos iskolatörténeti vetélkedőre került sor a diákok között.

Déltől a diákok és tanárok részvételével tartott Radnóti-maraton következett a városban, ezt követően a tanár-diák meccsek során a lányok röplabdában, a fiúk pedig fociban mérhették össze tudásukat oktatóikéval az iskola sportcsarnokában.

Este 6 órától Bálint András Radnóti-estjére kerül sor, melyet a nagygimnazisták részére hirdettek meg.

A rendezvénysorozat alatt végig megtekinthetők az iskolában berendezett kiállítások. Az "Iskolánk tartóoszlopai" című kiállítás a Gimnáziumban valaha tanító pedagógusoknak állít emléket, valamint látható egy sorozat az elmúlt évek gólyatáboraira készített gólyapólókból, és a hagyományosan minden évben megrendezett 24 órás foci pólóiból is.

A holnapi nap 8 órakor a Radnóti-szobornál tartott ünnepélyes koszorúzással kezdődik, majd 9 órától a Gimnázium tehetséges diákjai által bemutatott műsor keretében gyújtják meg a születésnapi gyertyákat.

November 9-én, szombaton 13 órától néptáncgálára kerül sor, melyet a 20 éves Duna Gyöngye, a Rokka és a Cinege néptáncegyüttesek mutatnak be.

Ezt követően 14:30-tól volt és jelenlegi tanárok és dolgozók találkozójára kerül sor az ebédlőben, majd 16 órától tanár-diák találkozók keretében kötetlen beszélgetésekre az aulában és a földszinti tantermekben.

A rendezvénysorozat szombat este 19:30-tól, a korábban már említett Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical bemutatójával zárul, melyet a 15 éves Radnóti Diákszínpad mutat be, Lengyel István rendezésében.

Az 50 éves Gimnázium jubileumára külön facebook-oldalt hoztak létre, mely ide kattintva érhető el.

A Radnóti-napok rendezvényei alatt és után további, a Gimnáziummal kapcsolatos összeállításokkal jelentkezünk.

Dunakeszi-Online

Képek forrása: 50 éves a Radnóti Miklós Gimnázium

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Címkék