2015-ben is megrendezték: ezúttal már közel hatmillióba került a város pénzén tartott zártkörű karácsonyi buli

2016-01-21

2015-ben is megrendezték az év végi zártkörű polgármesteri fogadást, azonban míg egy évvel korábban mintegy négymillió forintba, addig tavaly decemberben már közel hatmillió forintba került a városi pénzen rendezett privát buli. A menüre ezúttal sem lehetett panasz, de az alkoholfogyasztással sem volt gond: többek között vodkát, zsindelyes pálinkát, Jägermeistert és whisky-t ezúttal is korlátlanul fogyaszthattak a résztevők, akiket utána a város pénzén haza is fuvaroztak. A 2014-es hasonló buli résztvevőinek személyéről korábban össze-vissza írogatott az önkormányzat és a szervezéssel megbízott Közüzemi Kft - előbbi szerint a meghatározó városi közéleti szereplők, intézményvezetők és díszpolgárok kaptak meghívást, utóbbi a szerződésben beszállítóinak és partner-cégeinek tartott eseményről írt. Most ezt a kérdést leegyszerűsítették: az önkormányzat ezúttal egyszerűen nem árulta el, hogy a múlt hónapban ki kapott meghívást a város pénzéből rendezett eseményre.

A 2014-es évhez hasonlóan a VOKE József Attila Művelődési Központ volt a helyszíne a tavalyi év végén, egészen pontosan 2015. december 11-én megrendezett polgármesteri fogadásnak. A rendezvény több mint 5 millió 800 ezer forintba került. A menüsorban ezúttal is olyan ételek szerepeltek, mint lazac tatár kapros uborka ágyon, gyöngytyúk eszencia szarvasgombás macesszal, főételként kacsamell, lazac és sertésszűz szeletek. A legutóbbihoz hasonlóan a mostani rendezvényen is korlátlan italfogyasztást biztosítottak folyóborokból, pezsgőből és röviditalokból a jelenlévőknek.

A vacsora közben zongorista, majd a vacsora után két fellépő szórakoztatta a vendégeket, akik távozáskor idén már kísérőajándékot is kaptak - hogy mit, arra a tájékoztatás nem tér ki.

A teljes rendezvény több mint 5 millió 757 ezer forintba került. A rendezvény után a vendégeket taxi szállította haza, melyet ugyancsak az önkormányzat fizetett összesen 43 200 forintért. (A rendezvény szervezésére vonatkozó szerződés és megrendelő megtekinthető az írás végén csatolt dokumentum megnyitásával.)

Azt, hogy a vendéglistát mi alapján állították össze, ezúttal nem volt hajlandó elárulni az önkormányzat, azonban ismét mintegy 160 fő vett részt az eseményen. Az egy évvel korábbi alkalommal hasonló kérdésre adott válasz előtt az önkormányzat nem egyeztetett a saját cégével, így fordulhatott elő az a kínos helyzet, hogy a Hivatal szerint 2014-ben a városi intézmény-vezetők, a képviselő-testület tagjai, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői, a helyi társadalmi, civil szféra vezetői, a kulturális- és sportélet meghatározó szereplői, valamint városunk díszpolgárai vehettek részt az akkori rendezvényen, az akkor az eseményt szervező Közüzemi Kft. viszont véletlenül egészen mást írt a szerződésbe: szerinte a cég beszállítóinak, partner cégeinek tartották a vacsorát. Végül kiderült, hogy képviselők érkeztek családostul, valamint a kormánypárt helyi vezetői is részt vehettek a 2014-es eseményen.

Idén már inkább nem árulta el az önkormányzat, hogy ki volt a 160 szerencsés, aki a város pénzén mulathatott át egy estét.

A rendezvény 2014-ben összesen mintegy négymillió forintba került, ugyanazon évre a privát buli mellé mintegy hétmillió forint jutalmat is hazavihetett (igaz, csak utólag, 2015-ben) a város polgármestere és alpolgármestere. A mostani közel hatmilliós bulival együtt az elmúlt az 13 hónapban már mintegy 17 millió forintból szórakoztatták, illetve jutalmazták magukat városunk vezetői - állíthatjuk óvatosan, legalábbis a nyilvánosság a mai napig ennyiről szerzett tudomást.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás