Repülőtér

Újra 600 millióból építtetne a repülőtérre sportkomplexumot a város vezetése, a Kinizsivel közösen

2016-03-26

Benkő Tamás fideszes önkormányzati képviselő újra 620 millió forintból építtetne sportkomplexumot a dunakeszi repülőtéren - az erről szóló előterjesztést a Jobbik ma délután hozta nyilvánosságra, helyi szervezetének honlapján. A javaslat szerint a Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás Sportegyesülettel közös, a repülőtéren megvalósítandó zöldmezős beruházás egy multifunkcionális (testnevelési, sport-, kulturális, oktatási, közösségi és rekreációs) központot jelentene, 20x40 méteres fedett pályával, 200 fős lelátóval, szálláshelyekkel, irodákkal, szaunával, kondi- és fitneszteremmel, előadóteremmel, tanulószobákkal, gyerekeknek kis játszószobával, valamint a szabadidő kellemes eltöltését szolgáló egyéb (billiárd, darts, csocsó) helyiségekkel és szabadtéri futópályákkal, a későbbiekben pedig konferenciaterem és szálláshely kialakítására is sor kerülne az elképzelés alapján. Dunakeszi alsón bekötőutat építenének a Pálya utcáról, valamint buszmegálló is létesülne a repülőtér sarkában. A komplexum 620 millió forintba kerülne, melynek a tervek szerint 70%-a TAO-forrásból, 30%-a (mintegy 190 millió forint) önkormányzati forrásból, a város költségvetéséből valósulhatna meg.

Mégis fizetniük kell a repülősöknek

2012-12-12

A képviselő-testület holnapi ülésén szerepel a Dunakeszi sportrepülőtér használati viszonyainak rendezése című napirendi pont. A képviselők elé terjesztett javaslatban az szerepel, hogy az önkormányzat a korábbiakhoz hasonlóan újra használati díjat állapítana meg a repülőtér használóinak.

Eredménytelennek minősítette a repülőtér üzemeltetésére kiírt pályázatot az Önkormányzat

2012-10-26

A tegnapi ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy utólagosan eredménytelennek nyilvánítja a repülőtér üzemeltetésére kiírt pályázatot. A pályázat eredményhirdetésére a szeptemberi testületi ülésen került sor, amelyen a két pályázó, a repülőteret jelenleg is használó Malév Repülőklub és a repülős körökben is ismert vállalkozó, az egykori televíziós, Vécsei Mihály érdekeltségébe tartozó Wiwteam Kft közül utóbbit hirdette ki győztesként a képviselő-testület.

Együttműködést szeretne az Opitz repülőklub a dunakeszi repülőtér ügyében

2012-10-17

A Kúria múlt heti határozata után - amely megsemmisítette a dunakeszi önkormányzat repülőtér-működést szabályozó rendeletét - bírósági döntés születhet a város repülőtérének használatáról; az eljárást kezdeményező Opitz Nándor Repülőklub ugyanakkor úgy véli, jó együttműködés kialakításával mindkét fél nyerhet - közölte a klub vezetője szerdán az MTI-vel.

A repülőklub üdvözli a Kúria határozatát

2012-10-12

Megsemmisítette a Kúria a Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének a dunakeszi repülőtér használatáról és hasznosításáról szóló önkormányzati rendeletét, ami a repülőtéren évtizedek óta sikeresen és eredményesen működő repülőklubok teljes anyagi ellehetetlenítéséhez vezetett volna. Az Opitz Nándor Repülőklub üdvözli a Kúria határozatát, illetve reményét fejezi ki, hogy az Önkormányzat is tiszteletben tartja majd a döntést, és felhagy a repülőklubok elleni támadásokkal - írja a repülőklub az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Kúria megsemmisítette a Dunakeszi repülőtér hasznosításáról szóló rendeletet

2012-10-12

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Dunakeszi repülőtér használatáról és hasznosításáról szóló önkormányzati rendeletet, az erről szóló határozat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Kúria a Budapest Környéki Törvényszék indítványára vizsgálta meg a képviselő-testület által 2011-ben hozott, időközben módosított önkormányzati rendeletet, amelyet egészében megsemmisített; a csütörtökön közzétett határozat ellen további jogorvoslatra nincs mód.

Új üzemeltetője van a repülőtérnek

2012-09-27

A képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésén döntött arról, hogy új üzemeltetőt bíz meg a Dunakeszi repülőtér működtetésével. A repülőteret az eddig üzemeltető Malév Repülőklub helyett a egy magáncég, a Wiwteam Kft. működtetheti a grémium döntése alapján.

Tovább működhet a repülőtér - a képviselő-testület megadta az üzemeltetési engedélyt

2012-05-24

Május 24-én tartotta soron következő rendes ülését Dunakeszi Város képviselő-testülete. Napirend előtt elsőként Kovács László alezredes, a Dunakeszi Rendőrkapitányság korábbi vezetője búcsúzott el a város lakosságától, mivel április 1-i hatállyal a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetőjévé nevezte ki Pest megye rendőrfőkapitánya. A képviselő-testület nevében Dióssi Csaba polgármester kívánt sok sikert Kovács Lászlónak új beosztásában.

Módosították a repülőtér használatáról szóló rendeletet

2011-07-21

A május 26-i ülésen fogadta el a képviselő-testület a repülőtér használatának rendjéről és hasznosításáról szóló 18/2011. (V.31.) rendeletét, amellyel az önkormányzat tulajdonában lévő repülőtér használatát szabályozza. Mint az előterjesztő Dióssi Csaba polgármester a javaslat indoklásában írja, "a rendelet gyakorlati alkalmazása során felmerült javaslatok és a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal észrevételei alapján a rendelet saját fogalomrendszerét és szabályozását indokolt az egyszerűbb értelmezhetőség érdekében a hatályos légügyi szabályozásáéhoz közelíteni".

Új rendelet a repülőtér használatáról

2011-05-26

Dunakeszi Város Önkormányzatának képviselő-testülete a mai napon tartott ülésén új rendeletet fogadott el a repülőtér használati rendjéről, mely jogszabály a területen uralkodó rendezetlennek mondott viszonyok megoldását hivatott biztosítani.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás