Időközi választás 2013.

Benkő Tamás nyerte az időközi választást

2013-03-24

Benkő Tamás, a Fidesz jelöltje győzött a dunakeszi 7-es számú egyéni választókerületben tartott időközi képviselő-választáson, amire a korábbi képviselő halála miatt került sor - közölte a voksok összeszámlálását követően, vasárnap este a település jegyzője az MTI-vel.

Molnár György tájékoztatása szerint a 36,91 százalékos részvétellel zárult választáson a legtöbb, 563 voksot Benkő Tamás (Fidesz) kapta, így ő ülhet a város képviselő-testületében megüresedett helyre.

Benkő Tamás közösségi párbeszédet kezdeményezett

2013-03-01

Közösségi párbeszédet kezdeményez a Zöld Alsó című, a 2003 és 2006 közötti időszak után ezekben a napokban ismét megjelentetett ingyenes közéleti újságjában online-módon is Benkő Tamás - jelentette be mai facebook-bejegyzésében a Fidesz képviselőjelöltje.

A kérdőívvel célom, hogy Dunakeszi 7. számú választókörzetében élő lakótársaim valós, időszerű problémáit, fejlesztési javaslatait ismerhessem meg, amelynek segítségével közösen megrajzolhatjuk lakókörzetünk "igénytérképét" - írja Benkő Tamás, aki egyúttal megköszöni a lakók közreműködését.

Az MSZP is indul a választáson

2013-02-19

Másodikként adta le az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket a Magyar Szocialista Párt jelöltje hétfőn, a Helyi Választási Bizottságnál. A Bizottság mai ülésén nyilvántartásba vette a képviselőjelöltet. Miután semmiféle anyagot a mai napig szerkesztőségünkhöz nem juttattak el, így a nyilvántartásba vételi határozat, valamint a választókerületben kiszórt kampányanyaguk alapján tudjuk, hogy a szocialisták Feketéné Dr. Miczki Melindát, a Pest Megyei Közgyűlés tagját indítják a választáson.

Benkő Tamás lesz a Fidesz jelöltje

2013-02-13

A Fidesz Benkő Tamást, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának vezetőjét indítja a 7. számú választókerületben március 24. napjára kiírt időközi választáson. A jelöltet Dióssi Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke a polgármesteri irodában készített felvételen mutatta be a Telekeszi TV-ben.

Bemutatta jelöltjét a Jobbik

2013-02-02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Bernát Kristófot indítja Dunakeszin, a 7-es számú választókörzetben, ahol Fodor Sándorné önkormányzati képviselő halála miatt kellett időközi választást kiírni.

Március 24-én tartják az időközi választást

2013-01-22

A Dunakeszi Helyi Választási Bizottság tegnapi napon tartott ülésén 2013. március 24. napjára írta ki a Dunakeszi-alsót, illetve a nagyállomás környékét magában foglaló körzetben az időközi képviselő-választást. Mint arról korábban beszámoltunk, az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül kell kiírni, esetünkben január 22-ig volt erre idő, így a HVB az utolsó pillanatban hozta meg döntését.

Időközi választás lesz Dunakeszin

2013-01-13

Fodor Sándorné tavaly december 22-én bekövetkezett sajnálatos halálával megüresedett egy mandátum Dunakeszi képviselő-testületében. A választási jogszabályok értelmében a mandátum betöltéséről időközi választáson kell dönteni. A voksolásra a település tíz egyéni választókerülete közül természetesen csak az érintett 7-es számú körzetben fog sor kerülni, azt a választási eljárásról szóló törvény értelmében a Helyi Választási Bizottságnak a mandátum megüresedésétől, azaz 2012. december 22-től számított 30 napon belül kell kiírnia.

Az időközi választást ugyancsak a jogszabály értelmében a megüresedéstől számított négy hónapon belül kell megrendezni, nem eshet viszont nemzeti ünnep napjára, valamint az azt megelőző, illetve a rákövetkező napra sem. További szabály, hogy legkorábban a kiírás napjától számított hatvanadik napon kerülhet rá sor, mely rendelkezés a választási kampány időszakát hivatott biztosítani. Fentiek értelmében kiszámolható, hogy a voksolást - a kiírás napjától függően - március közepétől legkésőbb április 22-ig meg kell tartani.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás