zivatar

Ma délután leszakadhat az ég

2016-07-27

Zivatarok, felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nagyobb mennyiségű eső a déli, délutáni órákban érkezhet, kitart egész nap, és csak az éjszaka enyhül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a fővárosban, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Zivatarrendszer érkezik este - másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2016-06-19

Vasárnap az esti órákban dél felől egy zivatarrendszer érheti el a keleti országrészt. Tíz megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki, a többi megyében elsőfokú riasztás van érvényben. Pest megyében a várható heves zivatar és felhőszakadás lehetősége miatt is a másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap jön enyhülés, addig marad a kánikula

2015-07-22

A szombatra várható hidegfront végre meghozza a nagy hőségben sokak által várt lehűlést. Eleinte sok lesz a napsütés, majd napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és előreláthatólag a délutáni óráktól főként nyugaton és északon záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, melyekből zivatarlánc is összeállhat. A délkeleti, keleti tájak kivételével felerősödik a légmozgás, a zivatarokat viharos erejű lökések is kísérhetik - írja az Időkép.

Szombaton még marad a nagy meleg, de a front mögött a hét utolsó napjára már lehűl a levegő, vasárnapra megszűnik a kánikula.

Riasztás mára a hőség, holnapra a heves zivatarok miatt

2015-07-07

Szerdán északnyugatról zivatarokkal kísért hidegfront vet véget a kánikulának. 16 megyére vörös figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezúttal a szerdán várható heves zivatarok miatt - írja az Időkép.

Mint az időjárásportál írja, a hőség szerdára éri el a csúcspontját, főként a keleti-délkeleti tájakon akár 40 fokos forróság köszönthet be. Szerencsére ez nem tart sokáig, ezen a napon ugyanis már egy hidegfront is eléri hazánkat, amely aztán meghozza a lehűlést. A szerdán várható heves zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye kivételével valamennyi megyében - így Pest megyében is - vörös, azaz a legmagasabb fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ e napra.

Másodfokú figyelmeztetés Pest megyében

2013-05-06

Az ország középső, valamint délkeleti részein elsőfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadások miatt. A délutáni, esti órákban heves zivatarok alakulnak ki, melyeket erős szél és akár jégeső is kísérhet. Egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadott közleményében hétfő éjfélig szól a veszélyjelzés. Pest megyében jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Dunakeszi-Online

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék