vihar

Ma délután leszakadhat az ég

2016-07-27

Zivatarok, felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nagyobb mennyiségű eső a déli, délutáni órákban érkezhet, kitart egész nap, és csak az éjszaka enyhül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a fővárosban, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Időkép: egy havi csapadékon túl

2016-07-16

2 megyében piros figyelmeztetés, tombol a viharos szél, sajnos dőlnek is sok helyen a fák. Reméljük, mára senki sem tervezett strandolást: az ország nagy részén mindössze 13-17 fokot mutatnak a hőmérők, az északkeleti csücsökben van mindössze 20-21 fok - írja az Időkép. Mint beszámolnak róla, még a nap felénél sem járunk, a délkeleti megyékben már most egy havinál több csapadék hullott - igaz, ott már pénteken este 9-10 óra magasságában elkezdett esni. Jelenleg szentesi automatánk "vezet" 66 mm-rel (tehát itt négyzetméterenként 66 liter víz zúdult már a földekre) - adták hírül.

Nyolc megyében piros figyelmeztetés a holnap várható csapadékmennyiség miatt - Pest megyében másodfokú riasztás

2016-07-15

Az OMSZ a legmagasabb szintű, piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a holnapi napra vonatkozóan esőre 8 megyénkre, ahol négyzetméterenként akár 50 liternél is több víz hullhat egy nap leforgása alatt - írja az Időkép. Pest megyében a másodfokú riasztás lesz érvényben, ugyancsak a csapadék miatt. A narancssárga riasztás 30 milliméter csapadékot jelenthet naponta.

Orkánerejű széllel csapott a vihar Vácra és Dunakeszire

2012-07-30

A tegnapi nap igen erős széllel járó zivatar csapott le Dunakeszire. Az este 8 óra tájban érkező vihar fákat tört ketté és valóságos katasztrófa sújtotta övezetté változtatta a város egyes részeit. Ma reggel a letört ágakat kerülgetve lehetett csak elindulni, egyes helyeken egész fákat döntött az úttestre a tomboló szél, valamint a lakótelepen szeméttel teli kukákat is kiborított, egyik-másikat több méterrel mozdított el a helyéről. Személyi sérülés információink szerint nem történt.

Nagy vihar csapott le a városra

2012-07-20

Tegnap este 9 óra körül erős villámlás mellett nagy vihar csapott le Dunakeszire. Több városrészben teljes egészében elment az áram. A zivatar ugyanakkor néhol csak pár percig tartott. Károkról nem érkezett hír.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este adott ki piros riasztást a fővárosra és hét megyére a várható heves zivatarok miatt.

Dunakeszi-Online

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Címkék