természetvédelem

Természetvédelmi értékei miatt helyi védelem alá helyeznék a repülőteret - be is adták a kezdeményezést

2016-04-23

Mint arról korábban többször is hírt adtunk, a Dunakeszi-alsón élők ma dönthetnek a repülőtérre, illetve a lósporttelep nyári pályájának starthelyére tervezett 620 milliós sportkomplexumról. A nagy vitát és éles indulatokat kiváltó üggyel kapcsolatban a Jobbik dunakeszi elnöke ma reggeli közleményében azt jelezte: nem értenek egyet azzal, hogy a Dunakeszi egyik jelképének számító repülőtér sorsáról, valamint a város több százmillió forintjának elköltésével kapcsolatban a városvezetés csak a Dunakeszi alsón élőket kérdezi meg, holott véleményük szerint ez a döntés Dunakeszi egészét érinti.

Hatályba lépett a természetvédelmi rendelet

2012-08-01

A mai napon hatályba lépett a természeti érétékek helyi védelméről és a természetvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet, amely fenntartja a település korábban helyi védelem alá helyezett természeti értékeinek védelmét. Így - mint arról korábban beszámoltunk - védelem alatt marad a téli pálya és a nyári pálya, míg a lóversenytelep építészeti örökségét a korábban hatályba lépett épített örökségvédelmi rendelet védi.

Szúnyogirtás Dunakeszin - nem tudjuk, milyen szerrel

2012-08-01

Légi és földi melegködös szúnyoggyérítésre került sor a mai és a holnapi napon, illetve rossz idő esetén augusztus 3-án és 4-én Dunakeszin. A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a permetszer a lakosságra nem veszélyes.

Légi szúnyogirtás során a permetszert speciális szórófejekkel, mikron méretű permet formájában juttatják a levegőbe, mely a szúnyogokkal érintkezve azok elpusztulását eredményezi.

Helyi védelem alatt a téli pálya és a lósporttelep

2012-07-31

Mint arról korábbi gyorshírben beszámoltunk, helyi természeti védelem hatálya alatt maradt a téli pálya és a nyári pálya, a lóversenytelep valamennyi épületét pedig az épített örökségvédelmi rendelet védi. A hosszú folyamat utolsó lépése a természetvédelmi rendelet megalkotása, végül most a téli pálya és a nyári pálya védendő értékként való meghatározása volt.

Gyorshír: továbbra is helyi természetvédelem alatt a téli pálya

2012-07-26

A képviselő-testület támogatta Nyíri Márton környezetvédelmi tanácsnok előterjesztését, amely a nagy indulatokat kiváltó téli pálya, valamint a nyári pálya természetvédelmi rendeletbe történő foglalására irányult. A kérdés még a közelmúltban is heves levelezést váltott ki egyes magánszemélyek és a tanácsnokot delegáló párt helyi szervezete között. A területek a korábban hatályon kívül helyezett, helyi védelemről szóló 5/1993. rendelet által védett területként kerültek bele az ezen jogszabály helyett alkotott új rendeletbe, mely így a két lóversenypályával a mellékletei között lép hatályba.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás