Radnóti Miklós Gimnázium

Minden egyben, ami nem lesz Dunakeszin a koronavírus miatt

2020-03-13

Szerdán a koronavírus miatt az egész országra veszélyhelyzet elrendelésére került sor, a rendkívüli jogrend bevezetését Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. A szabályozás szerint többek között bezárnak az egyetemek, megtiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, valamint ideglenesen határellenőrzést vezettek be. Összegyűjtöttük egy cikkbe, hogy milyen változások lesznek Dunakeszin, mennyiben érinti városunkat a veszélyhelyzet.

Elmaradó önkormányzati, vagy városi szervezésű rendezvények

Kitüntették Varga Tibort március 15-e alkalmából

2017-03-16

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

Magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Varga Tibor, a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója és tanára.

Pályázati forrásból valósulhat meg a gimnázium korszerűsítése

2016-05-04

Dunakeszi Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt felhívásra a Radnóti Miklós Gimnázium épületének külső nyílászáró cseréjére és külső hőszigetelésére - olvasható a város honlapján.

Adományból újították fel az informatikai szaktantermet a Radnótiban

2015-11-19

November 16-án átadásra került a Radnóti Miklós Gimnázium informatikai szaktanterme, melyet Kalocsai Zsolt adományából sikerült felújítani - jelent meg a város honlapján. A budapesti székhelyű RSM DTM Zrt. alapítója és elnök-vezérigazgatója nagylelkű felajánlásának köszönhetően teljes körűen felújították a Radnóti Miklós Gimnázium informatikai szaktantermét - beleértve a terem festését, a padok cseréjét, illetve a padlóburkolat felújítását is a számítógépes felszerelésen kívül.

Az Önkormányzat foglalkoztatja tovább a gimnázium tanácsadóját

2015-10-26

Juhász Péter életvezetési tanácsadó foglalkoztatására már nem volt lehetőség a KLIK keretei között, ezért Varga Tibor igazgató úr és Bocsák Istvánné családügyi főtanácsnokasszony javaslatára Dunakeszi Város Önkormányzata megbízásából fogja tovább segíteni a gimnázium diákjait - írja Dióssi Csaba facebook-oldalára hivatkozva a Dunakanyar Hírszolgálat.

Retro jótékonysági bál a gimnáziumban

2015-02-17

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium idén is megrendezi hagyományos jótékonysági bálját, melynek tematikáját ezúttal a retro-hangulat határozza meg. A szervezők február 21-én 18 órától várják az érdeklődőket a 19 órakor kezdődő megnyitóra és a gimnázium diákjai és tanárai által szolgáltatott műsorra, melyet vacsora követ - olvasható a gimnázium honlapján.

A bál bevételét oktatást segítő eszközök beszerzésére és rendezvényfinanszírozásra fordítja a gimnázium.

Diákok kézbesítették az idei polgármesteri beszámolót

2013-12-21

Diákok kézbesítették az idei, "Biztonság és fejlődés" címet viselő polgármesteri beszámolót és a jelenlegi ciklusban megvalósult, illetve a jövőben tervezett beruházásokat bemutató naptárat a Dunakeszin élőknek. A polgármesteri beszámoló készítése a jelenlegi önkormányzati ciklusban vált szokássá, az idei év immár a harmadik, amikor a beszámolót év vége felé megkapja a lakosság. Ezúttal azonban a 65 év feletti lakosok a beszámolón és a naptáron túl további ajándékokat is kaptak, a csomagok kihordására pedig Dióssi Csaba polgármester a Radnóti Miklós Gimnázium diákjait kérte fel.

50 éves a Radnóti Miklós Gimnázium

2013-11-07

Idén 50 éves a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium. A félszáz éves évfordulóra az iskola a hagyományos Radnóti-napok rendezvénysorozattal emlékezik, mely a mai nappal kezdődött és november 9-én, szombaton este, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darab bemutatójával záródik. A három napban rengeteg program várja a gimnazistákat, a dolgozókat és az érdeklődőket.

Az események sorában elsőként a mai napon 8 órától "Szeretlek, Radnóti!" címmel játékos iskolatörténeti vetélkedőre került sor a diákok között.

"Alaposan megcsorbították iskolánk és diákjaink hírnevét" - A gimnazisták kiakadtak a HírTV-re

2012-12-16

A Radnóti Miklós Gimnázium diáksága a facebookon is közzétett levelében kért helyreigazítást a HírTV-től, a televíziónak az iskolában tegnapi napon tartott ülősztrájkról szóló tudósítása kapcsán. A Radnóti Miklós Gimnázium sztrájkbizottsága a levél első mondatában megköszönte, hogy a televízió élő adásban adott hírt a megmozdulásról, vitatták ugyanakkor, hogy a HírTV a gondjaikkal foglakozott volna, illetőleg hogy bemutatta volna az érem mindkét oldalát.

Megmozdultak a dunakeszi gimnazisták is

2012-12-15

Mintegy százan csatlakoztak a Radnóti Miklós Gimnáziumban szervezett ülősztrájkhoz az esemény facebook-oldalán. A mai délelőtti eseményen végül ennél is többen, mintegy 120-130-an vettek részt, mely gyakorlatilag a Gimnázium teljes tizenkettedik és tizenharmadik évfolyamát jelenti. A gimnazisták a felsőoktatási keretszámok csökkentése ellen tiltakoztak.

A megmozduláson - melyet az iskola vezetése is támogatott - a diákok mellett tanárok is részt vettek.

A keretszám-csökkentés tervezete ellen annak megjelenése óta folyamatosan zajlanak diáktüntetések az ország több pontján.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás