Pest Megyei Közgyűlés

Ülésezett Pest Megye Közgyűlése

2016-05-28

Májusi ülését tartotta a grémuim a Megyeházán - olvasható a beszámoló a megye hivatalos honlapján. Mint írják, Pest Megye Közgyűlése elfogadta többek között a Pro Regió Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. 2015. éves beszámolóját, jóváhagyta a Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás nevelő Központtal való együttműködési megállapodást és támogatta a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács előző évi beszámolóját.

Együttműködést kötött a BGE és Pest megye

2016-05-01

Jóváhagyta a közgyűlés a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Pest Megyei Önkormányzat közötti együttműködési megállapodást - jelent meg a tájékoztatás a megye honlapján.

Az önkormányzat kiemelt céljának tekinti az egyetemmel, mint térségi és országos jelentőségű, a tudomány és a felsőoktatás széles területein minőségi szolgáltatásokat nyújtó intézménnyel történő együttműködést.

A kormány is támogatja Pest megye és Budapest különválását

2016-01-03

A kormány egyetért a Közép-magyarországi régió jelenlegi, Budapest és Pest megye közös közigazgatási határa mentén történő kettéválasztásának szükségességével - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Már 180 település Pest megye önálló régióvá válása mellett

2015-12-21

Már 180 Pest megyei települési önkormányzat egyhangúan támogatja a megye önálló régióvá válását - áll a tájékoztatás a Megyeháza honlapján. Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése és a települési önkormányzatok az elmúlt, lassan másfél évtized során több alkalommal foglalkoztak Pest megye önálló NUTS-II. régióvá válása kérdésével, annak érdekében, hogy a megye egésze a valós fejlettségének megfelelő statisztikai besorolásba kerüljön.

Szavakban mindegyik párt támogatta a megye önálló régióvá válását - a szavazati adatok mást mutatnak

2015-11-06

A Pest Megyei Közgyűlés múlt pénteki ülésén tárgyalta a megye önálló régióvá válását támogató előterjesztést, hogy a következő uniós költségvetési ciklustól (2021-től) Pest megye ne a közép-magyarországi régióhoz tartozzon, hanem - Budapesttől elválva - 1,2 millió lakosával önálló régiót alkosson. A kormánypárti előterjesztést valamennyi közgyűlési frakció támogatta - legalábbis szavakban. A hírportálunknak megküldött szavazati adatok egészen mást mutatnak.

Támogatta Pest megye önálló régióvá válását a közgyűlés

2015-10-31

A Pest Megyei Közgyűlés pénteken egyhangúlag támogatta, hogy a megye önálló régióvá váljon - tájékoztatta a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.

Ambrus András elmondta: a jelen lévő 27 képviselő mindegyike támogatta szavazatával, hogy a következő uniós költségvetési ciklustól (2021-től) Pest megye ne a közép-magyarországi régióhoz tartozzon, hanem - Budapesttől elválva - 1,2 millió lakosával önálló régiót alkosson.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Címkék