országgyűlési választás

Jobbik: elfogult, választási jogsértésért elmarasztalt választási bizottság újrázhat a dunakeszi választókerületben

2018-02-02

Dunakeszin múlt csütörtökön választotta meg a 2018-as országgyűlési választásra az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait a képviselő-testület. Miközben a bizottság feladata független állami szervként éppen a választások tisztaságának biztosítása és a jelölő szervek közötti viták eldöntése lenne a dunakeszi központú választókerületben, a Jobbik szerint olyan tagokat választott be a bizottságba a Fidesz-KDNP, akik 2014-ben ugyancsak választási bizottsági tagként dolgoztak és teljesen egyoldalúan végezték tevékenységüket, továbbá - és ez tényleg durva - mint bizottságot, őket magukat is elmarasztalták választási jogsértésért. A dokumentumok igazolják az ellenzéki párt felvetését.

Varga Zoltán Pétert indítja a Jobbik jövő tavasszal az országgyűlési választáson

2017-04-11

Befejezte az országgyűlési jelöltállítás folyamatát a Jobbik Pest megye Dunakeszi központú, 5-ös számú választókerületében. A párt választókerületben működő alapszervezeteinek és a Jobbik Országos Elnökségének egyhangú támogatásával Varga Zoltán Péter, Dunakeszi önkormányzati képviselője indul az ellenzéki párt színeiben a jövő évi országgyűlési választáson - jelentette be Merkwart Krisztián, a Jobbik újonnan kinevezett választókerületi kampányfőnöke múlt pénteken, a dunakeszi főtéren tartott sajtótájékoztatón. Kérdésre válaszolva elmondták: azért nevezték meg ilyen korán jelöltjüket, hogy a választásig hátralévő bő egy évben minél több emberrel találkozhassanak és minél több helyi problémát feltárhassanak készülő helyi programjukhoz.

Tuzson Bence az új országgyűlési képviselő

2014-04-07

Tuzson Bence, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje nyerte az országgyűlési választást a Dunakeszi központú választókerületben az előzetes adatok szerint. A kormánypártok jelöltje a szavazatok több mint 41%-át érte el, Szabó Imre, a baloldali ellenzéki összefogás képviselőjelöltje nem egész 31%-os eredményével szemben. A harmadik helyen a Jobbik, Nyíri Márton 16%-ot szerzett.

Tizenegy jelölt mérkőzik a dunakeszi választókerületben

2014-03-05

Március 3-án járt le a jelöltállítás határideje, a választási eljárás szabályai szerint ezen a napon 16 óráig kellett leadni a szükséges ötszáz ajánlást ahhoz, hogy valaki indulhasson az április 6-i országgyűlési választáson. A Helyi Választási Bizottság még aznap, a határidő lejártát követően, késő délután tartott ülésén döntött azon jelöltek nyilvántartásba vételéről, akik nem adták le korábban s szükséges számú ajánlást. A végső adatok szerint a választókerületben tizenegy személy mérkőzhet az országgyűlési képviselői mandátumért.

Szavazatszámlálók jelentkezését várják

2014-01-21

Önök előtt is ismeretes, hogy 2014. évben három választás is esedékes lesz. Ahhoz, hogy a választásokat sikeresen lebonyolíthassuk, szavazatszámláló bizottságokat kell választani - írja a város honlapján Dr. Molnár György jegyző, a választási iroda vezetője.

Áder döntött: április 6-án választunk

2014-01-20

Április 6-ára írta ki az országgyűlési választást Áder János köztársasági elnök. Ez a jogszabályok szerint lehetséges legkorábbi időpont a voksolás megtartására.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleményét alábbiakban szó szerint közöljük.

Számtalan változás a választás során

2014-01-19

Idén áprilisban országgyűlési választásra kerül sor Magyarországon. A 2010. évben megválasztott Országgyűlés ugyanakkor jelentősen módosította a választási szabályokat, így a korábbiakhoz képest számtalan szokatlan dolog vár a választópolgárokra. Írásunkban a legfontosabb változásokra hívjuk fel olvasóink figyelmét.

A választások éve lesz az idei

2014-01-07

Három választásra is sor kerül idén Magyarországon. Tavasszal országgyűlési képviselőket és európai parlamenti képviselőket, ősszel önkormányzati képviselőket és polgármestereket választunk.

Az országgyűlési választásokra az Alaptörvény szerint négyévente, április vagy május hónapban kerül sor. A pontos időpontot a köztársasági elnök jogosult kijelölni, ugyanakkor mindenképp vasárnap kell megtartani, továbbá nem eshet a munka törvénykönyve szerinti munkaszüneti napa, valamint húsvét-, vagy pünkösdvasárnapra sem. Előzetes vélemények és nyilatkozatok szerint a legvalószínűbb forgatókönyv a lehető legkorábbi, április 6-i dátum lehet.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék