közüzemi kft

Jobbik: a Fidesz dunakeszi képviselői a törvénysértés mellé álltak

2016-10-16

A Jobbik dunakeszi önkormányzati képviselője szerint a törvénysértést támogatták a település fideszes képviselői, amikor a szeptember végi képviselő-testületi ülésen nem szavazták meg az ellenzéki képviselő javaslatát, amely a Közüzemi Kft. átláhatóságának biztosítására irányult. Varga Zoltán Péter, a Jobbik képviselője indítványának először még a napirendre vételét is elutasította a település kormánypárti többsége, hogy így kerüljék el a kényelmetlen véleménynyilvánítás kötelezettségét, de aztán az ellenzéki városatya egy másik napirendi ponthoz módosító indítványtként újra benyújtotta a javaslatot. Ekkor már mindenképpen szavazni kellett a törvényesség helyreállítására tett javaslatról, és az ügy érdemében is elutasították azt a Fidesz-KDNP képviselői. A Jobbik képviselője szerint a Közüzemi Kft. évek óta nem tartja be a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó törvényi kötelezettségeit, és ezért kérte a tulajdonos önkormányzatot, hogy szólítsa fel a cég vezetőjét a törvénytelenségek kiküszöbölésére. Ezt utasította el a Fidesz-KDNP-s többség, ezzel pedig a Jobbik képviselője szerint a törvénysértést támogatta, és kiállt a cég vezetője mellett, aki korábban ugyancsak fideszes önkormányzati képviselő volt Dunakeszin.

Kétmilliárdos közbeszerzést írt ki a város nevében a Közüzemi Kft.

2016-05-06

Keretmegállapodás megkötésére ír ki közbeszerzési eljárást a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. az önkormányzat nevében. A keretszerződést két évre kötnék meg, évente nagyságrendileg egymilliárd forintos összegben az önkormányzat "tulajdonában, fenntartásában, illetve kezelésében lévő különféle építmények építési, illetve építési jellegű felújítási, fenntartási munkáinak ellátására". A részletek leírása alapján a munkákra mindig egyedileg szerződnének, így azonban azokra már nem kellene minden alkalommal újabb közbeszerzési eljárást kiírni.

Elektronikai és veszélyes hulladékok gyűjtése Dunakeszin

2016-03-19

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. díjtalan elektronikai és veszélyes hulladékgyűjtést szervez 2016. április 2-án, szombaton, 8 - 14 óráig - jelent meg a tájékoztatás a város honlapján. A gyűjtés a cikkben olvasható helyszíneken zajlik.

Önkormányzati céggé alakul a Szakorvosi Rendelőintézet, újabb havi egymillió juthat a haveroknak

2016-02-24

Holnapi ülésén tárgyalja meg a dunakeszi képviselő-testület a Szakorvosi Rendelőintézet nonprofit korlátolt felelősségű társasággá történő átalakításáról szóló polgármesteri javaslatot. Ha a döntést meghozzák, a Közüzemi Kft. mellett egy újabb önkormányzati tulajdonú cég jöhet létre. Vezetőit és könyvvizsgálóját Dióssi Csaba polgármester javaslata alapján egy személyben ő maga nevezhetné ki. Felügyelőbizottságának tagjai - ugyancsak polgármesteri javaslatra - egységesen megbízható fideszesek lehetnek. A cég azonnal 40 millió forintot kapna az induláshoz.

Két páratlan hét volt, ezért nem szállították el a szemetet - letölthető a 2016-os szállítási menetrend

2016-01-12

Az év első hetében több háztartásban is fennakadást okozott a helyi, központi hulladékszállítás munkarendje - olvasható a város honlapján. Mint írják, a szállítás 2015-ben városrésztől függően mindig páros vagy páratlan héten történt, s ez a hagyomány 2016-ban is folytatódik. Mivel az év utolsó, illetve az év első hete is páratlan számú volt, ezért maradt el a város egyes részein a rendszeres hulladékszállítás - áll a tájékoztatásban.

A Közüzemi Kft. honlapján közzétette 2016-os zöld- és szelektív hulladék elszállításának a rendjét, melyeket a jelen cikkünkhöz csatolt fájlok megnyitásával találnak meg olvasóink.

Szombat délelőtt veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtés lesz Dunakeszin

2015-10-03

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. ismételten díjtalan elektronikai és veszélyes hulladékgyűjtést szervez 2015. október 3-án, szombaton 8 órától 14 óráig - jelent meg a társaság honlapján. A gyűjtés az alább olvasható helyszíneken lesz lehetséges.

A Jobbik a határidő leteltére figyelmeztet

2015-07-10

Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbiknak mostanában a Közüzemi Kft-vel, illetve annak átláthatatlanságával gyűlik meg a baja. Az ellenzéki párt múlt hónapban figyelmeztetett arra, hogy a milliárdos közpénzt kezelő önkormányzati cég a honlapján nem tesz eleget a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó törvényi kötelezettségének.

A Jobbik most a Közüzemi Kft. átláthatóságát hiányolja

2015-06-16

A Jobbiknak most a Közüzemi Kft-vel, illetve annak átláthatatlanságával gyűlik meg a baja. A párt állítása szerint a cég nem tesz eleget a közérdekű adatokra vonatkozó törvényi kötelezettségének. A cég honlapját megvizsgálva ez igaz is: az üvegzseb menüpont alatt jelenleg mindösszesen egy mondat szerepel: "A cég kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az átláthatóságra. A tulajdonos önkormányzat elveivel harmonizálva minden munkafolyamatunkban meghatározó szerepet tölt be a szabályszerűség és a teljes transzparencia." A törvény azonban egy homályos mondatnál jóval szélesebben szabályozza azon adatok körét, amelyet automatikusan, kérés nélkül nyilvánosságra kellene hozni. A Jobbik azt ígérte, hogy ha a cég nem jeleníti meg a közérdekű adatokat, a párt hatósághoz fordul.

A Közüzemi Kft-hez került a közvilágítás

2013-12-18

Múlt csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület a közvilágítási közfeladat Közüzemi Kft-nek történő átadásáról. Az erről szóló javaslatot Dióssi Csaba terjesztette a képviselők elé. Az előterjesztésben az olvasható, hogy "az Önkormányzat megvizsgálta annak lehetőségeit, hogy hogyan tudná a lehető leghatékonyabban a város közvilágítását megoldani", s ennek során arra a következtetésre jutottak, hogy "tekintettel arra hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft maga is a kiemelt áramfogyasztók közé tartozik, gazdaságosabb és költséghatékonyabb, ha a közvilágítással kapcsolatban felmerült áramot a Közüzemi Kft. vásárolja meg és számlázza tovább az Önkormányzat számára, mintha azt az Önkormányzat közvetlenül a szolgáltatótól vásárolná meg."

Testületi ülés volt csütörtökön

2012-09-29

Több rendelet technikai jellegű módosítása mellett a repülőtér ügye, az avarégetés szabályai, a strand nyilvánossága, a Katonadomb vagyonkezelésbe adása és a Dunakeszi-gyártelep mellett építendő bevásárlóközpont ügye is terítéken szerepelt a képviselő-testület ülésén. A maratoninak számító, mintegy ötven napirendi pontot tartalmazó ülés közel egy óráig tartott csütörtök délután.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás