kormányhivatal

Munkát keres...?

2017-03-29

Álláspiacot szervez március 30-ra a Pest Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya és a Gödöllői Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya.

Az eseményre Gödöllőn, a Művészetek Házában (Szabadság út 6.) kerül sor csütörtökön 9.30 és 12.00 óra között, ahol számtalan kiállító ajánlata között válogathatnak az álláskeresők, akik segítséget kaphatnak önéletrajzuk megírásához, és tájékozódhatnak támogatási lehetőségekről is - tudtuk meg Veresegyház honlapjáról.

Kormányhivatal: szombaton a hétfői ügyfélfogadási rend szerint várják az ügyfeleket

2016-10-14

A Pest Megyei Kormányhivatal Kormányablakai és Okmányirodái a 2016. november 1-jei munkaszüneti nap miatt megváltozott munkarend szerint fogadják ügyfeleiket olvasható a tájékoztatás a hivatal honlapján.

Ennek alapján október 15-én (szombaton) a szokásos hétfői ügyfélfogadási időben állnak az ügyfelek rendelkezésére. Október 31-én (hétfőn), valamint november 1-jén (kedden) zárva tartanak.

Július 1-jén zárva tartanak a hivatalok és az egészségügyi intézmények

2016-06-27

Dunakeszi város honlapján tájékoztatták a lakosságot, hogy a Közszolgálati Tisztviselők Napja, valamint a Semmelweis-nap alkalmából a Polgármesteri Hivatalban, a Dunakeszi Járási Hivatalban, valamint az egészségügyi szolgáltatóknál az alábbiak szerint alakul a zárva tartás: a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal 2016. július 1-jén zárva tart. Helyette 2016. július 5-én, kedden 8:00-12-00 és 13:00-16:00 óra között is tart ügyfélfogadást.

Parlagfű irtás: júliustól ellenőrzések Pest megyében

2016-06-22

Helyszíni ellenőrzésekkel vesznek részt a „Parlagfűmentes Magyarországért” programban a Pest Megyei Kormányhivatal járási földhivatali osztályai. Mivel a növény pollenje sokaknál súlyos allergiás tüneteket válthat ki, ezért irtása, és a földterületek fertőzöttségének visszaszorítása - egészségvédelmi okokból – a tulajdonosok és földhasználók számára törvényileg előírt feladat - olvasható a Kormányhivatal honlapján.

Fontos tudni, hogy a földhasználó a hatályos rendelkezés szerint köteles 2016. június 30-ig az ingatlanán a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.

Kormányhivatal - III. Esélyegyenlőségi nap

2016-05-30

Idén harmadik alkalommal rendezte meg az Esélyegyenlőségi Napot a Pest Megyei Kormányhivatal. A rendezvény célja évek óta az ép és a fogyatékossággal élő dolgozók közötti kapcsolatok erősítése és az idei programok az autizmus köré épültek. Az eseményen részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Kővári Edit az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Fekete Gy. Viktor és Oravecz Lizanka a Megismerhető Autizmus Generáció- Lélekhely Egyesület tagjai, Szántó Tamás autista gyermeket nevelő szülő és Szentendrei Tibor esélyegyenlőségi referens - olvasható a beszámoló a kormányhivatal portálján.

Áprilisban bővült a kormányablakokban intézhető ügyek száma

2016-04-18

Újabb 508 ügytípussal bővültek április 8-tól a kormányablakokban intézhető ügyek, ezzel 1135-re emelkedett az ügykörök száma - jelent meg a tájékoztatás a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján.

A kormányablak mostantól illetékessé vált többek között az anyakönyvi igazgatással, vagy a telekalakítással és térképészettel kapcsolatos ügyekben is eljárni. Ez az eddigiekhez képest további 280 olyan ügykört jelent, amely esetén a kormányablakban lehet kérni az intézkedést, 228 ügykörről pedig tájékoztatást nyújtanak.

Kormányhivatal: Befejeződött a húsvéti szezonális termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése

2016-03-30

A Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a Húsvétot megelőző hetekben fokozottan ellenőrizték a szezonális termékek forgalmazását. Elsősorban a sonkákra, a különféle csokoládéból készült figurákra, a kalácsokra, a tormákra, a mustárokra, a majonézekre, a tojásokra és a tojásfestékekre, valamint a kölnikre helyezték a hangsúlyt - olvasható a tájékoztatás a Kormányhivatal honlapján.

Téli felkészülés Pest megyében

2015-11-10

A rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező események kezelésére való felkészülés jegyében tartott értekezletet a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság november 4-én. Az eseményen részt vett Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Védelmi Titkársága is - számolt be a Kormányhivatal honlapja.

Helikopterről ellenőriznek - súlyos büntetésre számíthatnak, akik nem védekeznek a parlagfű ellen

2015-08-04

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor - írja a Pest Megyei Kormányhivatalra hivatkozva a Dunakanyar Hírszolgálat. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

Kötelező a parlagfű elleni védekezés

2015-06-30

A Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya idén is végzi a parlagfüves területek felmérését, mely június 30-án indul a földhivatalok mezőgazdász munkatársai - elsősorban az előző évek tapasztalatai és a bejelentések alapján összeállított - útvonalterv alapján, együttműködve a növényvédelmi hatósággal, az önkormányzatok jegyzőivel, a civil szervezetekkel és a lakossággal.

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Címkék