kitüntetés

Dunakeszi kitüntetések

2017-04-06

A Dunakeszi várossá válásának 40 évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen, április elsején került sor a helyi kitüntetések átadására - adja hírül az Önkormányzat honlapja.

Kitüntették Varga Tibort március 15-e alkalmából

2017-03-16

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

Magas színvonalú munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Varga Tibor, a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója és tanára.

Átadták a városi kitüntetéseket az ünnepi testületi ülésen

2015-03-28

Ahogy az évek óta szokás, ünnepi testületi ülésen, március 26-án adták át a városi kitüntetéseket Dunakeszin. A nemzeti ünnep alkalmából több helyi lakos országos elismerésben részesült, nekik is ezen az ünnepi ülésen gratuláltak.

A díjazottak a következők:

Két állami kitüntetéssel is gazdagodott a város a nemzeti ünnepen

2015-03-18

Idén március 15-én Dunakeszi két polgára kapott állami kitüntetést. Dallos Gyula Antal, nyugalmazott díjlovas mesteredző, Dunakeszi díszpolgára a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetését, Tuzson-Berczeli Péter festőművész pedig a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, Áder János köztársasági elnök megbízásából.

Dunakeszi-Online

Újabb dunakeszi díjazottak Pest megyében

2013-12-11

Pest-Pilis-Solt vármegye 354 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

A város posztumusz kitüntetéssel tiszteleg Fűzi József emléke előtt

2013-11-29

2013. október 31-én rendelés közben rosszul lett, majd a Váci kórházban elhunyt Dr. Fűzi József háziorvos. Hálás betegei, valamint körzete volt és jelenlegi önkormányzati képviselőinek kezdeményezésére a város egészségügye érdekében végzett több évtizedes lelkiismeretes munkássága elismeréséül a képviselő-testület úgy döntött, hogy Dr. Fűzi Józsefnek posztumusz „Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil Díj” kitüntetést adományozza - adta hírül a Polgármesteri Hivatal a facebookon.

Wittner Mária és Brusznyai József kapta a Mindszenty-emlékérmet

2013-11-05

Wittner Mária 1956-os halálraítélt, a Fidesz országgyűlési képviselője, Dunakeszi Város díszpolgára és Brusznyai József nyugalmazott esperes, ugyancsak a település díszpolgára, a Dunakeszi Városért kitüntetés birtokosa kapta idén a Mindszenty-emlékérmet, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke adott át hétfőn a Parlamentben.

Lezsák Sándor köszöntőjében felidézte, hogy Mindszenty József bíboros 57 évvel ezelőtt ezen a napon menekült az Egyesült Államok budapesti nagykövetségére. Hitvallásnak nevezte a hercegprímás életét, amely erőt kell, hogy adjon a későbbi évtizedekben. Hozzátette: a Mindszenty Társaság azt a célt tűzte ki maga elé, hogy azokra irányítja a figyelmet, akik életükkel szolgálták Mindszenty bíboros hitvallását.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás