Húsvét

Húsvét Hétfő a Medveotthonban

2017-04-13

Hagyományőrző családi programmal vár minden érdeklődőt a Veresegyházi Medveotthon Húsvét Hétfőn. Lesz tojásfestés, locsolás, népi kézműveskedés, lovaskocsin érkező hagyományőrzők, terített húsvéti asztal, 11.00 órakor fellép a Nagymarosi Gyermek Ütős Zenekar.

A részletes programról itt tájékozódhat: http://www.medveotthon.hu/

Ünnepi zárva tartás

2017-04-13

Idén először munkaszüneti nap Nagypéntek.

A négynapos ünnep a boltok nyitva tartását is megváltoztatja, az üzletek nyitva illetve zárva tartása a következőképpen alakul:
Április 14. péntek: az üzletek zárva lesznek
Április 15. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes élelmiszer üzletek hosszabb nyitva tartással, egyes kisebb iparcikk-boltok zárva lesznek)
Április 16., vasárnap: az üzletek zárva lesznek
Április 17., hétfő: az üzletek zárva lesznek

Vásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését

2017-04-11

A húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján tájékozódhatunk a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka - hívta fel a figyelmet az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A húsvéti sonka megnevezés a nyers sonkáknál, a hőkezelt sonkáknál és a parasztsonkáknál használható - folytatódik az MTI közleménye.

Kormányhivatal: Befejeződött a húsvéti szezonális termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése

2016-03-30

A Pest Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei a Húsvétot megelőző hetekben fokozottan ellenőrizték a szezonális termékek forgalmazását. Elsősorban a sonkákra, a különféle csokoládéból készült figurákra, a kalácsokra, a tormákra, a mustárokra, a majonézekre, a tojásokra és a tojásfestékekre, valamint a kölnikre helyezték a hangsúlyt - olvasható a tájékoztatás a Kormányhivatal honlapján.

Rendőrség: idén elmarad a húsvéti razzia

2016-03-25

A polgárőrséggel közösen tart figyelemfelhívó közlekedési akciót a rendőrség; idén nem rendeltek el országos ittasság-ellenőrző akciót a húsvéti időszakra, de ez nem jelenti azt, hogy akit megállítanak, azt ne szondáztathatnák meg - közölték a rendőrség és a polgárőrség közös csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Kormányhivatal: fokozott figyelem húsvét előtt

2016-02-27

Megkezdődött a szezonális termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése, a munka során a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei fokozott figyelmet fordítanak a húsvétkor gyakrabban vásárolt cikkekre - hangsúlyozta Tarnai Richárd kormánymegbízott a kormányhivatal honlapján megjelent nyilatkozatában.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás