Farkas Ferenc Művészeti Iskola

A zeneiskola igazgatója száműzte őket, a pincében kellett gyakorolnia a zenekarnak

2016-04-13

Igazgatói utasításra nem engedte be a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola portása a Dunakeszi Ifjúsági Zenekart a zeneiskola egyik teremébe sem, hogy megtartsa a próbáját - adta hírül a múlt héten a Dunakeszi-Hírhatár. A hírportál beszámolója szerint a gyerekek emiatt kénytelenek voltak az iskola pincéjében próbálni.

Ünnepi hangversenyen játszhat a Dunakeszi Művészeti Iskola diákja

2015-09-23

Bodrogi Viktóriát, a Dunakeszi Művészeti Iskola növendékét zongorajátéka alapján beválogatták a "Gyermekek a gyermekekért - egy Bartók évfordulóra" - című díszhangverseny közreműködői közé - jelent meg az örömteli hír a "Védjük meg a Dunakeszi Művészeti Iskola értékeit" facebook-oldalon.

A Bartók Béla halálának 70. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi rendezvényre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

A hangverseny időpontja: 2015. szeptember 27. 11 óra

Helyszíne: A Zeneakadémia nagyterme

Dunakanyar Hírszolgálat

Legalja: kiszolgáltatott tanárok szájába adott szavakkal fenyegetnek a Művészeti Iskolát övező botrány kapcsán?

2015-09-16

Nem csitul a Hoványné Martikán Erika tanárnőnek a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából történő elküldését követő botrány. Miután sokan Farkas Pál igazgatót is kritizálták a méltatlan eljárása miatt, az intézmény tanárainak egy része (23 fő) közleményt jelentetett meg a városi híreket jellemzően közreadó Dunakeszipost nevű hírportálon. A huszonhárom személy aláírásával ellátott irományban a Zeneiskola Farkas Pál igazgatót támogató (vagy egyszerűen állásukat féltő) tanárai kritizálják velük egyet nem értő kollégáikat.

A Művészeti Iskola szülői közössége is levelet írt Farkas Pálnak és a tankerületi igazgatónak

2015-09-13

A Dunakeszi Művészeti Iskolában szeptember 8-án megtartott szülői értekezleten a szülők átadtak egy-egy levelet a Művészeti Iskola igazgatójának és Eich László tankerületi Igazgatónak, melyeket a Szülők a Dunakeszi Művészeti Iskoláért facebook-oldalon is hiánytalanul közzétettek - írja a Dunakanyar Hírszolgálat. A levelek változtatás nélkül alább olvashatók.

Fokozódik a botrány: pótfelvételi lesz a Művészeti Iskolában

2015-09-07

Mint korábban beszámoltunk róla, Farkas Pál, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a tanévkezdés előtt négy nappal, egy két mondatos e-mailben közölte Hoványné Martikán Erikával, az intézmény színjátszósainak vezetőjével, hogy nem tart igényt a munkájára. Miután a diákok tudomására jutott a botrányos ügy, kiálltak a tanárnő mellett, a felháborodást érzékelve pedig az iskola igazgatója kezdett magyarázkodni. Közleményében kritizálta Hoványné Martikán Erikát, erre mintegy válaszul szülők egy csoportja bejelentette, hogy nem járatják tovább gyermeküket az iskolába.

Közszereplők is kiállnak Erika néni mellett

2015-09-07

Hoványné Martikán Erika ügye a város kulturális életének vesztesége - írja a Jobbik a tegnapi napon hírportálunkhoz eljuttatott közleményében. Hihetetlen, döbbenetes, felháborító - leginkább ezekkel a jelzőkkel tudjuk illetni az egész Dunakeszit megrázóan érintő esetet: Hoványné Martikán Erikát, a Művészeti Iskola színjátszósainak vezetőjét hirtelen és indoklás nélkül nem foglalkoztatja tovább Farkas Pál igazgató - áll Pánczél Ágnes, a Jobbik Dunakeszi Ifjúsági Tagozat tagja, Győrik Zsombor alelnök és Varga Zoltán Péter Pest megyei jobbikos képviselő közös közleményében.

Videóban üzentek a színjátszósok Dunakeszi polgármesterének

2015-09-05

Hoványné Martikán Erika tanárnő diákjai egy rövid videót készítettek, amelyben azt mondják el, hogy mit köszönhetnek volt tanáruknak. A videó elérhető a legnagyobb videómegosztó portálon, melyhez az egykori és jelenlegi diákok egy nyílt levelet is írtak Dióssi Csaba polgármesternek címezve. Ebben úgy fogalmaznak: "Kérem, tekintse meg ezt a videót Polgármester Úr és kérdezze meg magától, hogy hagyhatjuk-e, mi kesziek, hogy egy ilyen ember ne adja át még gyerekek százainak azokat az élményeket és érzéseket, amikről ebben a videóban beszélünk."

Megszólalt a Zeneiskola igazgatója a kirúgott tanárnő ügyében

2015-09-03

Hoványné Martikán Erika tanárnő ügyében a Dunakeszi-Hírhatár szerkesztőségének küldte meg a Zeneiskola nevében közölt véleményét Farkas Pál, az intézmény igazgatója. A hírportálon megjelenő közleményt teljes egészében, változtatás nélkül közöljük.

Tanítványai kiállnak a méltatlanul kirúgott tanárnő mellett

2015-09-01

Kedves Diákok/volt Diákok, Kollégák, Szülők, Érdeklődők! Megdöbbenve értesültünk arról a hírről, hogy színjátszós tanárunkat, Erika nénit a Művészeti iskola Igazgatója, Farkas Pál minden indok nélkül felmentette eddigi, éveken keresztül tartó, hűséges munkája alól - írják a legnagyobb közösségi oldalon megjelenő nyílt levelükben Erika néni tanítványai.

Hihetetlen: hirtelen döntéssel kirúgták a színjátszó vezetőjét

2015-08-31

A "Védjük meg a Dunakeszi Művészeti Iskola értékeit" nevű szerveződés Facebook-oldalán számolt be arról a megdöbbentő esetről, hogy a város által igen nagy elismerésnek örvendő, színjátszást oktató Hoványné Martikán Erikát Farkas Pál igazgató minden szakmai indok nélkül leváltotta a szak vezetéséről, mert nem tart igényt a munkájára.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Címkék