bölcsőde

Döntöttek: Dunakeszin bezárják az óvodákat és a bölcsődéket, ügyeletet tartanak

2020-03-14

Dunakeszi Önkormányzata az iskolabezárásról szóló kormányzati döntést követően úgy határozott, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákat és bölcsődéket visszavonásig zárva tartja - jelentette be Dióssi Csaba polgármester néhány perce közzétett facebook-bejegyzésében. Az iskolák bezárásnak tegnapi bejelentését követően egy ellenzéki képviselő már reggel erre kérte a város vezetését.

Levélben kérték az óvodák és a bölcsődék bezárását Dunakeszin és Fóton

2020-03-14

Az óvodák és a bölcsődék bezárását kérte a dunakeszi és a fóti polgármesternek küldött levelében Varga Zoltán Péter Pest megyei képviselő szombat reggel. A képviselő közösségi oldalon megosztott bejegyzésében azt írja, hogy már az iskolák bezárásnak tegnap esti bejelentését követően több megkeresés érdekezett hozzá a lakosságtól, melyben az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék sorsáról érdeklődtek szülők, nagyszülők, de a bejegyzés szerint intézményi dolgozók is.

Mi lesz az óvodákkal és a bölcsődékkel Dunakeszin?

2020-03-14

Mint ismert, a miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy március 16-tól, hétfőtől zárva tartanak az iskolák, a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. E naptól kezdődően a bejelentés szerint tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Az intézkedés nem érinti ugyanakkor az önkormányzati fenntartásban lévő óvodákat és a bölcsődéket. Cikkünkhöz írt kommentekben és több, a település életével foglalkozó facebook-csoportban is felmerült, hogy miért csak az iskolákat zárják be, hisz a fertőzésveszély terjesztése pedig ugyanúgy fennáll az óvodákban és a bölcsődékben is.

A bölcsődei beiratkozás időpontja és a részletek (letölthető jelentkezési lap)

2020-02-24

A 2020-2021-es nevelési évre a bölcsődei beiratkozásra 2020. március 2. és április 30-a között kerül sor a városi honlapon olvasható tájékoztató szerint. A jelentkezéssel kapcsolatos ügyintézés helyszíne a Kincsem utcai Bölcsőde (2120 Dunakeszi Kincsem u. 12.) lesz, az ügyintézés ideje szerdai napokon 8-17 óráig tart.

Egy főzőkonyha mínusz, két csoportszoba plusz - elkészült a Garas utcai bölcsőde átalakítása

2016-09-02

Két új csoportszobával bővült a Garas utcai bölcsőde - olvasható a város honlapján. A tájékoztatás szerint a jelentkezések számából az látható, hogy további bölcsődei férőhelyek kialakítására is szükség van, így a Garas utcai bölcsődében megszüntették a főzőkonyhát, amelynek helyén a nyári szünet alatt elvégezték a két újabb csoportszoba létrehozásához szükséges átalakításokat.

A beruházásnak köszönhetően a már meglévő bölcsődei férőhelyek száma újabb huszonnyolccal bővül - olvasható a híradásban, mely a főzőkonyha pótlásának mikéntjéről ugyanakkor nem számol be.

Tájékoztatás a bölcsődei jelentkezésről

2016-02-25

Az önkormányzat a város honlapján tájékoztatja a dunakeszi szülőket, hogy a 2016/2017-es nevelési évre történő bölcsődei beiratkozás 2016. március 1. és április 30-a között lesz. Az ehhez kapcsolódó ügyintézés helye a Kincsem utcai Bölcsőde (2120 Dunakeszi Kincsem u. 12), ideje hétfői napokon 8-17 óráig.

Jelentkezési lap átvehető a Kincsem utcai Bölcsődében, illetve letölthető a cikk végén csatolt dokumentumból, vagy ide kattintva.

Megújulnak az óvodák játszóudvarai Dunakeszin

2016-01-14

2015-ben is aktívan zajlott az intézményi játszóudvarok felújításának programja Dunakeszin. A tavalyi évben elkészült többek között a Budai Nagy Antal utcai és az Alagi tagóvoda játszóterének teljes felújítása. A Lufthansával folytatott közös munka során megújultak a Piros Óvoda kerti elemei. Az Eszterlánc-Gyöngyharmat óvoda játszóterén is cserékre és új játékokra lehet számítani 2016-ban - amint az időjárás engedi - írja a város honlapján megjelenő tájékoztatásra hivatkozva a Dunakanyar Hírszolgálat.

Örömteli esemény, pártpolitikai önfényezéssel: átadták az új bölcsődét a Kincsem utcában

2013-11-03

A komplex családpolitika részeként a kormányváltás óta a százkilencedik új bölcsőde nyílik meg az országban, ezúttal Dunakeszin, s a ciklus végéig további csaknem száz hasonló gyermekintézményt adnak át - közölte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön, a Pest megyei városban tartott bölcsődeavató ünnepségen.

Hoppál Péter a "családellenes baloldalt" kritizálva kiemelte: míg az MSZP kormányzása idején az a szemlélet uralkodott, hogy a bölcsődék viszik a pénzt, addig a 2010-ben hivatalba lépett kabinet "markáns irányváltással" számos családvédő intézkedést valósított meg, például a kisgyermekes anyákat segítendő több mint száz bölcsőde nyitását támogatta eddig.

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás