Alag

Huszonnégy tantermes általános iskola épül Dunakeszin

2015-12-05

Állami beruházásként új általános iskola épül Dunakeszi alagi részén. A huszonnégy tantermes oktatási intézmény tervezőjét, illetve kivitelezőjét a közbeszerzési eljárás lezárását követően, a jövő év elejére választják ki - tájékoztatta a Pest megyei település önkormányzatának szóvivője az MTI-t.

Szabó Katalin elmondta, hogy az elmúlt öt évben a növekvő gyermeklétszám miatt 37 százalékkal bővítették a városban a bölcsődei helyeket, és két óvoda is épült, 380 gyereknek. Az önkormányzat két általános iskolát is felújíttatott, de halaszthatatlanná vált egy új iskola építése.

Közel hárommilliárd forintból Dunakeszi-Alagon forgatják a Kincsemről szóló filmet

2015-08-22

Forog az új idők legmagasabb költségvetésű magyar filmje: Herendi Gábor Kincsem címmel viszi vászonra a legendás magyar csodaló és gazdája történetét. A szerelemmel, lóversennyel, sajátos magyar rebellióval feltöltött romantikus kaland címszerepét öt ló, gazdáját Nagy Ervin, idomárját Gyabronka József, zsokéját pedig Kovács Lehel alakítja. A film lóversenyes jeleneteit a Dunakeszihez tartozó Alagon és a Bécs melletti, korabeli műemléki versenypályán veszik fel - írja szombati számában a Népszava.

Lakossági fórum az új dunakeszi általános iskola építésének ügyében

2015-07-26

2015. július 27-én (hétfőn) 16:30-kor lakossági fórumot tartanak Dunakeszi Város Házasságkötő termében a város alagi részére tervezett 24 tantermes új általános iskola ügyében.

Passa Gábor főépítész szerint ez a beruházás nagyban segítené az általános iskolai oktatás feltételeinek javítását Dunakeszin, továbbá elhelyezkedéséből adódóan megkönnyítené az iskolába való eljutást a keleti városrészben kialakult új lakótelepek gyermekeinek.

A Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a szóban forgó fejlesztést.

Elpusztult Overdose

2015-07-02

Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult - számolt be róla a pannoniaoverdose.hu. (Mint írják, 128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is.) A német sajtó által magyar csodalónak is nevezett telivért Alagon fogják eltemetni.

Az MSZP is indul a választáson

2013-02-19

Másodikként adta le az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket a Magyar Szocialista Párt jelöltje hétfőn, a Helyi Választási Bizottságnál. A Bizottság mai ülésén nyilvántartásba vette a képviselőjelöltet. Miután semmiféle anyagot a mai napig szerkesztőségünkhöz nem juttattak el, így a nyilvántartásba vételi határozat, valamint a választókerületben kiszórt kampányanyaguk alapján tudjuk, hogy a szocialisták Feketéné Dr. Miczki Melindát, a Pest Megyei Közgyűlés tagját indítják a választáson.

Benkő Tamás lesz a Fidesz jelöltje

2013-02-13

A Fidesz Benkő Tamást, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának vezetőjét indítja a 7. számú választókerületben március 24. napjára kiírt időközi választáson. A jelöltet Dióssi Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke a polgármesteri irodában készített felvételen mutatta be a Telekeszi TV-ben.

Bemutatta jelöltjét a Jobbik

2013-02-02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Bernát Kristófot indítja Dunakeszin, a 7-es számú választókörzetben, ahol Fodor Sándorné önkormányzati képviselő halála miatt kellett időközi választást kiírni.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás