adó

SZJA - Már csak 2 nap!

2017-05-19

Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Akik a NAV bevallási tervezetét elfogadják, azoknak nem kell tenniük semmit, ugyanis a tervezet minden további adminisztráció nélkül hivatalos bevallássá válik - olvasható a tájékoztatás Göd Város Önkormányzatának weboldalán.

Május 22-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető új netes felületen.

NAV: a személyi jövedelemadó idén is fizethető részletekben

2017-04-28

A még fizetendő személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás, ha összegük nem haladja meg a 200 ezer forintot, idén is fizethető részletekben, pótlékmentesen, a kedvezményt az érintettek az szja-bevallásban kérhetik, ha nem vállalkozók és nem kötelezettek általános forgalmi adó (áfa) fizetésre, az első részletet május 22-ig kell befizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

HIPA - Az Önkormányzati Adóhatóság Felhívása

2017-04-03

A hibásan benyújtott iparűzési adóbevallás esetén az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 172.§ (10) bekezdése alapján a magánszemély 20 ezer forintig, más adózó 100 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható - tájékoztat a település honlapján Dunakeszi Város Önkormányzati Adóhatósága.

Az önkormányzati adóhatóság ezért kéri a Tisztelt Adózókat és Könyvelőiket, hogy a hibás iparűzési adóbevallások elkerülése érdekében a Dunakeszi Város Önkormányzat adóhatósága által biztosított, ellenőrzött, elektronikus helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványokat használják.

Közeleg a helyi adók befizetési határideje

2016-09-12

2016. szeptember 15-én esedékessé válnak a helyi adók következő részletének fizetési kötelezettségei - olvasható a tájékoztatás a város honlapján. Mint írják, azok számára, akik az építményadó, a telekadó, a helyi iparűzési adó, valamint a gépjárműadó részletfizetését kérvényezték, 2016. szeptember 15-én, azaz jövő hét csütörtökön érkezik el a második részlet fizetési határideje.

Január 31-ig igényelhető az építményadó-kedvezmény - letölthető a nyilatkozat

2016-01-24

Január elsejétől megváltozott Dunakeszin az építményadó koncepciója, s így az igényelhető kedvezmények rendszere is - jelent meg a hír a Dunakanyar Régió portálján.

Az építményadó mértékéről január hó folyamán tájékoztató levelek kerültek kézbesítésre Dunakeszi valamennyi háztartásába, címezetlen küldeményként. A válaszleveleket a lakosság 2016. január 31-ig díjmentesen feladhatja - írja legújabb közleményében Dunakeszi Város Önkormányzata.

Négyféle helyi adó Dunakeszin

2012-07-25

Az országosan befizetendő számtalan adónemeken túl négy különböző helyi adó fizetésére kötelezettek a dunakesziek - kimerítve ezzel a helyi adókról szóló törvény szinte összes lehetőségét. A jogszabály ugyanis az önkormányzatok illetékességi területén élők terhére két vagyoni típusú adó - az építményadó és a telekadó -, kommunális adó, valamint iparűzési adó kivetését teszi lehetővé az nekik. Ezen túl az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltöltő nem állandó lakos terhére idegenforgalmi adó kivetésére van lehetőség. Dunakeszi Önkormányzata - egyébiránt hasonlóan az ország számtalan önkormányzatához - egy híján valamennyi lehetséges adó kivetésével élt is.

További adósok nyilvánosság előtt

2012-06-15

A 300 ezer forint fölötti összeggel tartozó gazdasági társaságok és magánszemélyek adataival egészítették ki az adótartozók listáját a település honlapján. Mint korábban beszámoltunk róla, a képviselő-testület április 16-i ülésén hatalmazta fel a jegyzőt arra, hogy a helyben szokásos módon hozza nyilvánosságra a helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában tartozással rendelkező gazdasági társaságok és magánszemélyek listáját. A határozat meghozatalakor Dióssi Csaba fokozatosságot ígért, melynek megfelelően elsőként a félmillió forint fölötti összeggel tartozók listáját hozták nyilvánosságra.

Nyilvános az adótartozók listája

2012-05-17

Dunakeszi Város képviselő-testülete április 16-i ülésén döntött arról, hogy felhatalmazza a jegyzőt arra, hogy a helyben szokásos módon hozza nyilvánosságra a helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában tartozással rendelkező gazdasági társaságok és magánszemélyek listáját.

A határozat értelmében elsőként a tíz napnál régebben lejárt, félmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők listáját hozta nyilvánosságra az Önkormányzat a városi lapban és a település honlapján, a 2012. április 27-i állapotoknak megfelelően.

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás