időjárás

A hétvége időjárása

2017-05-26

Igazi májusi hétvége!

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre készülhetünk. Felhők takarhatják a napot, de csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél és keleten erős széllökések is előfordulhatnak, délutánra 22 és 26 fok közé melegszik a levegő.

A hétvége időjárása

2017-05-12

Tavaszias idő, záporok, zivatarok várhatóak - írja előrejelzésében az idokep.hu.

Szombaton mindenütt készülhetünk záporokra, és számíthatunk újabb zivatarok kialakulására is, néhol ismét lehetnek hevesebb zivatarok felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Élénk, időnként erős lehet a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 9-16 fokos minimumokat, délután 20-25 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A hétvége időjárása

2017-04-28

Az Eumet előrejelzése szerint pénteken hidegfront és csapadékzónája szeli ketté hazánk időjárását. A nap első felében csak kevés helyen, és kevés eső fordulhat elő, a Duna-Tisza közén mindössze 1-2 mm eső valószínű. A hosszú hétvége időjárása ha nem is lesz felhőtlen, nagy valószínűséggel kedvez majd a szabadtéri programoknak.

Időjárás - már nem tart soká az áprilisi tél

2017-04-20

Az OMSZ 20-án (csütörtökön) éjfélig érvényes figyelmeztető előrejelzése értelmében Ciklon hatására viharos szél és nagy mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék várható.

Az északi, északnyugati szél csütörtökre az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik (70-90 km/h). Napközben a Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 km/h közötti lökések is előfordulhatnak. A hegyekben a viharos szél hófúvást okozhat. Csütörtökön estétől mérséklődik a légmozgás.

A hétvége időjárása

2017-04-13

Nagypénteken kissé hűvös idő és a középső országrészben élénk szél a legvalószínűbb, de az ország túlnyomó részén több órás változó napsütésben lehet bízni. Szombaton is változóan felhős-napos, mérsékelten meleg, kissé hűvös időre van kilátás, főként nyugaton valószínű, de másutt is előfordulhat időszakos zápor. Vasárnap délelőtt felhősebb idő a legvalószínűbb, nyugaton záporok is előfordulhatnak, majd erősödő északi széllel szakadozni kezd a felhőtakaró és kisüt a nap.

A hétvége időjárása

2017-03-31

Az Időkép előrejelzése szerint meleg, napos időt hoz az első áprilisi hétvége. Szombaton északnyugaton ugyan megerősödik a szél, de csapadék nem várható, zavartalan lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet délután 20-24 fok között alakul.

Pest megye felkészült a télre

2016-12-08

A téli felkészülés jegyében november 30-án tartotta meg a Pest Megyei Védelmi Bizottság soron következő ülését. Az ülést Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg - jelent meg a beszámoló a Kormányhivatal honlapján.

Rosdy Tamás a szakmai értekezletek szükségességét emelte ki, hiszen a felkészülés fontos részét képezi egymás erőinek, eszközeinek és képességeinek ismerete.

Ma délután leszakadhat az ég

2016-07-27

Zivatarok, felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nagyobb mennyiségű eső a déli, délutáni órákban érkezhet, kitart egész nap, és csak az éjszaka enyhül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a fővárosban, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a heves zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdáig tart a kánikula, utána lehűlés egy hidegfront miatt, de hétvégén már újra jó idő lesz

2016-07-11

Szerdáig tart a kánikula, a hét harmadik napján aztán nyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el térségünket, ekkor a nyugati északnyugati tájakon már mérséklődni kezd a forróság, de az Alföldön még többfelé lehet 35-37 fok - írja előrejelzésében az Időkép.

A front mozgása lelassul fölöttünk, így szerdán napközben még csak elszórtan, majd estétől délnyugat felől egyre nagyobb területen kell heves záporok, zivatarok kialakulására számítani, és az ország keleti kétharmadán csütörtökön is készülhetünk viharokra.

Hőhullám érkezik a hétvégére

2016-06-21

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását az érkező hőhullám miatt elsőfokú figyelmeztető jelzést ad ki az ország területére, a hét végére - jelent meg a szakhatóság honlapján.

A hét eleji csapadékos, szeles, hűvösebb időjárás után az előrejelzett meleg, párás időszakokkal váltakozó időjárás jelentősen megterheli szervezetünket, elsősorban az idősekét, illetve a szív- és érrendszeri betegségben, és egyéb krónikus betegségekben szenvedőkét.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás