Fót

Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz október elsejétől

2016-09-19

A Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának tájékoztatása szerint Dunakeszin, Fóton és Gödön ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el 2016. október 1. és október 25. között - olvasható a hivatal által közé tett határozatban.

A tájékoztatás szerint az ebzárlat tartama alatt

  • tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
  • kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

Egy ember kirepült az autóból a reggeli fóti balesetben

2016-08-14

Lámpaoszlopnak ütközött egy személyautó Fóton, a bevásárlóközpont felé vezető körforgalomban, vasárnapra virradóra - tájékoztatta szerkesztőségünket Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mint írja, a gépkocsiban hárman utaztak, egyikőjük kirepült a járműből és súlyos sérüléseket, az autóban utazó másik két ember könnyű sérüléseket szenvedett.

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsot, segédkeztek a mentőszolgálat szakembereinek, majd biztosították a helyszínt. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott.

A Parlament előtt egy új dunakeszi bölcsőde, valamint a Székesdűlőig tartó kerékpárút

2016-06-13

A mai napon dönt az Országgyűlés Magyarország jövő évi költségvetéséről. A Parlament honlapja szerint az előterjesztés zárószavazására az Országgyűlés mai ülésnapján kerül sor. A javaslathoz több olyan módosító javaslatot is benyújtottak az országgyűlési képviselők, mely kistérségünk településeire vonatkozik. Eszerint dönthet a Parlament arról, hogy támogatja-e a Székesdűlő és Dunakeszi közötti bicikliút és egy új bölcsőde megépítését Dunakeszin, valamint a település oktatási-nevelési intézményeinek akadálymentesítését.

Ebzárlat és legeltetési tilalom április 2-től Dunakeszin, Fóton, Gödön

2016-03-25

A Pest megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatala a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása, azaz a csalétek vakcina kiszórása miatt 2016. április 02. és április 28. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Az ebzárlat ideje alatt a kutyákat úgy kell tartani, hogy azok a tartási helyükről ne szökhessenek el. Amennyiben valaki sétáltatni szeretné kedvencét, azt csak pórázzal és szájkosárral teheti meg, továbbá magánál kell tartania az eb érvényes, veszettség elleni védőoltást igazoló oltási könyvét.

TBC-s lett a fóti gyermekközpont dolgozója

2016-02-18

A gyermekváros egyik alkalmazottját betegítette meg a kór - írja a 2151 - Helyi Közéleti Hírportál a Népszabadságra hivatkozva.

Az intézményben adminisztratív munkát végző nő betegsége február elsején igazolódott, azóta az asszonyt kórházban kezelik - tájékoztatta a lapot a Budapest Főváros Kormányhivatalának sajtóosztálya. Az ilyenkor szokásos eljárás szerint, elővigyázatosságból "kontaktszűrésre" hívják be az érintettel szorosabb közösségbe tartozó személyeket.

Életveszélyes szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy lány Fóton

2016-02-14

A fővárosi katasztrófavédelmi mobil labort és a hivatásos tűzoltókat riasztották Fótra pénteken délután, a Rév utcába, ahol két gyermek rosszul lett. Szén-monoxid-mérgezés gyanúja merült fel - írja tájékoztatójában a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzoltók műszeres mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét, magas szén-monoxid-koncentrációt jelzett a berendezésük. A tűzoltók doktorszolgálata és a mentők mindkét gyermeket vizsgálják. Feltehetően egy palackos gázról működtetett berendezés okozta a problémát.

Malacrablás: nyolc malacot loptak, egyet menekülés közben kidobtak az ablakon

2015-12-23

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor 23 éves, B. Alex 22 éves, B. Zsolt 25 éves és N. Adriánó 20 éves csörögi lakosok ellen - adta hírül a hét elején a rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu.

A legtöbb migráns gyerek szó nélkül elhagyja a fóti gyermekközpontot

2015-09-27

Felnőtt kísérő nélkül Magyarországon tartózkodó kiskorú menedékkérőket látogatott meg az emberi erőforrások minisztere vasárnap délután a fóti gyermekközpontban.

Balog Zoltánt mások mellett Kádas István, a gyermekközpont igazgatója és Roszik Zsófia, a menekült kiskorúak elhelyezésére szolgáló otthon vezetője kalauzolta, megismertetve a tárcavezetőt a jelenleg 70 érintett életkörülményeivel.

A miniszter a szobákba, az étterembe, a kultúrhelyiségbe, és az imaterembe is bement, és több gyerekkel is szót váltott angolul.

Emmi: több ezer férőhely a gyermekek befogadására

2015-09-15

A közeljövőben több helyszínen akár 5400 férőhely is rendelkezésre állhat a külföldről kísérő nélkül érkező kiskorúak elhelyezésére, ahol - ahogyan most is - szakemberek is részt vesznek a gyerekek ellátásban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

"A magyar kormány minden, kísérő, illetve szülő nélkül érkező gyermekre nem bevándorlóként, hanem mindenekelőtt gyermekként tekint”, és gondoskodik biztonságos elhelyezésükről - szögezte le az Emmi.

Fóti lopás elkövetőit keresik - a rendőrség újra a lakosság segítségét kéri

2015-07-28

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat eljárást, melyhez a lakosság segítségét kérik. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis ismeretlen tettesek 2015. május 22-én 9 óra körüli időben az alkalmazott figyelmét elterelték egy fóti üzletben és eltulajdonítottak onnan három motoros bőrruhát, 20 darab Timex karórát és 8 darab Cateye típusú kerékpár lámpát. A lopással okozott kár meghaladja a 700 ezer forintot - írja a rendőrség honlapján.

Oldalak

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Címkék

Állásajánlatok

Tartalom megosztás